Napadnute kontrolorke u GSP-u: Muškarac jednoj oteo telefon, drugoj uvrtao ruke

13.10.2021

07:13

0

Napadnute kontrolorke u GSP-u:  Muškarac jednoj oteo telefon, drugoj uvrtao ruke
pesnica - Copyright 24sedam/Antonio Ahel/ATAImages/Profimedia

Napad na kontrolorke "Kentkarta" dogodio se u petak na liniji 601 kod stajališta "Biodekor" na Ledinama, kada je muškarac jednu pretukao, a drugoj oteo telefon.

Napadač, kojeg je policija ubrzo uhapsila, uopšte se nije vozio u autobusu, već je na ovaj način verovatno "branio" poznanicu koja nije imala kartu, a nije želela da plati kaznu.

Kako je saopšteno iz firme "Kentkart", kontrolorke S. S. i M. G. su, tokom redovnog pregleda karata u prevozu, zatekle putnicu bez validne karte u vozilu koje saobraća na liniji 601. Putnica je zamolila radnice "Kentkarta" da s njom izađu na stajalište "Biodekor" na Ledinama.

- Kontrolorke su, prema predviđenoj proceduri, putnici ponudile da kupi posebnu kartu ili da joj izdaju kopiju prekršajnog naloga, što je ona odbila i ubrzo otišla peške sa pomenutog stajališta, uz pretnju "da će neko doći po karticu" - kažu iz ove firme i dodaju:

- Dok su kontrolorke čekale autobus, neposredno iza stajališta, pojavio se automobil iz kojeg je izašao mladić koji je fizički nasrnuo na naše koleginice. On je ugurao M.G. u ugao stanice, oteo joj telefon, dok je S.S. udario u rame i zavrnuo joj ruku. Posle toga, odvezao se u nepoznatom pravcu.

Na mesto incidenta odmah su izašle policija i Hitna pomoć. Kontrolorkama je ukazana zdravstvena pomoć u KBC "Zemun", a prilikom pregleda S. S. je imobilizovana ruka i stavljena joj je kragna, dok su pripadnici policije uspeli da vrate ukradeni telefon M.G. Napadač je uhapšen i protiv njega se vodi dalja istraga.

Učestali napadi

Podsetimo, napadi na kontrolore u beogradskim autobusima nisu retkost. Na liniji 77 u julu kod stajališta "Pariske komune", putnik je napao kontrolora N. T.(43), koji je završio na VMA sa polomljenim nosem i višestrukim povredama glave. Zbog učestalih nasrtaja na njihove radnike, kompanija "Kentkart" odlučila je da, od letos, u pratnji kontrolora bude i obezbeđenje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: J. V.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike