"Đaci vas mole, usporite pored škole": U Mladenovcu održana predstava o pravilima ponašanja u saobraćaju

12.10.2021

15:30

0

Edukativna predstava održana je za 100 đaka prvaka iz sedam osnovnih škola sa područja ove opštine

"Đaci vas mole, usporite pored škole": U Mladenovcu održana predstava o pravilima ponašanja u saobraćaju
Mladenovac, Parking servis, predavanje Promo - Copyright Promo

Predavanjem za osnovce iz Mladenovca, "Parking servis" je nastavio 15. ciklus akcije "Đaci vas mole, usporite pored škole". 

Edukativna predstava o pravilnom ponašanju u saobraćaju održana je za 100 đaka prvaka iz sedam osnovnih škola sa područja ove opštine u Centru za kulturu i turizam Mladenovac.

Predstavi su prisustvovali direktor JKP "Parking servis" Beograd Andrija Čupković i predsednik Gradske opštine Mladenovac Vladan Glišić.

Promo
 

Uz pesme "Samo sporo kad ste pored škole" i "Čuvajte nam đake", edukativnu predstavu za prvake u Mladenovcu izveo je predavač iz "Parking servisa" sa saobraćajnim policajcem i maskotom akcije Zebrankom Brinićem, uz poštovanje svih epidemioloških mera. 

Na kraju predstave, đaci su od "Parking servisa" dobili poklone - ranac sa bojankom i bojicama, svetloodbojne narukvice, maske, kao i prepoznatljivi fluorescentni prsluk.

Promo
Direktor JKP "Parking servis" Beograd Andrija Čupković

- Ovo je naša najlepša akcija i ona koju najviše volimo. Sprovodimo je punih 15 godina i do sada je 200.000 đaka prvaka naučilo kako pravilno da prelaze ulicu, koriste semafor i tumače saobraćajne znakove. I ove godine će oko 17.000 najmlađih učenika pogledati našu predstavu. Vodimo računa i brigu o deci, za one koji su ovde na grupnom predavanju napravili smo maske, dok će svaki đak prvak od "Parking servisa" dobiti prsluk. Bezbednost đaka je najvažnija i bitno je da ih edukujemo kako da se ponašaju u saobraćaju – rekao je Čupković.

"Parking servis" je, kao društveno odgovorno preduzeće, akciju "Đaci vas mole, usporite pored škole" pokrenuo 2007. godine i sprovodi je sa ciljem da se poveća bezbednost dece u saobraćaju, kroz edukaciju dece i apele na vozače da vode posebnu brigu o najmlađima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike