Teretna vozila javnih preduzeća dobila "zeleno svetlo": Kamioni u centru samo uz - dozvolu

01.10.2021

13:37

0

U Javnom listu osvanulo je Rešenje o izmeni i dopuni rešenja o režimu snabdevanja na teritoriji Beograda

Teretna vozila javnih preduzeća dobila "zeleno svetlo": Kamioni u centru samo uz - dozvolu
Copyright Profimedia

Kamionima kojima se obavlja održavanje svetlosne signalizacije i vozilima kojima se odnosi ambalažno smeće, od sledeće nedelje biće dozvoljeno kretanje, zaustavljanje i parkiranje teretnim vozilima unutar i van zone, kao i ulicama u kojima su trase linija javnog prevoza, celodnevno, na osnovu dozvole koju izdaje Sekretarijat za saobraćaj.

U Javnom listu osvanulo je Rešenje o izmeni i dopuni rešenja o režimu snabdevanja na teritoriji Beograda, a u kojem piše da se Član 6a. menja i da se dozvoljava kretanje teretnjacima za održavanje semafora i pražnjenje otpada uz dozvolu sekretarijata.

Profimedia
 

Prvu odluku da se kamionima zabrani ulazak u centar Grad je doneo 2019, a ona je prošle godine dopunjena.

U toj odluci navodi se da je zaustavljanje i parkiranje teretnim vozilima, u ulicama kojima ide javni prevoz, zabranjeno u periodu od sedam do 19 sati, a da se od 19 do sedam ujutru mogu kretati i zaustaviti tokom utovara, ali ne duže od 15 minuta.

Tome je pridodata odredba da se može dozvoliti kretanje kamionima težim od 3,5 tona ulicama kojima ide javni prevoz kada održavaju stajališta, u periodu od devet do 14 sati i od 18 do sedam časova.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Lj. S.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike