Sednica Skupštine Beograda zakazana za 30. novembar: Pred odbornicima nekoliko predloga

25.11.2020

09:00 >> 10:13

0

Autor: J. V.

Raspravljaće se o odlukama o izradi planova od značaja za razvoj grada

Sednica Skupštine Beograda zakazana za 30. novembar: Pred odbornicima nekoliko predloga
Foto :24sedam/Goran Sivački

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević zakazao je za ponedeljak, 30. novembar, 24. sednicu Skupštine grada, koja će se održati u Sava centru.

Odbornici će raspravljati o nekoliko predloga planova detaljne regulacije, kao i odlukama o izradi planova od značaja za razvoj grada.

Pročitajte još: Komunalije, socijala, saobraćaj… Građani i ove godine mogu da predlažu deo budžeta Beograda

Ulica, parking, splavovi, tereni… Šta bi sve Beograđani uradili novcem iz gradskog budžeta

Reč je, između ostalog, o Predlogu izmene i dopune Plana detaljne regulacije kompleksa autobuske i železničke stanice u Bloku 42 na Novom Beogradu, za kompleks autobuske stanice, Predlogu plana detaljne regulacije dela blokova 18a i 69, gradska opština Novi Beograd, Predlogu plana detaljne regulacije za deo područja zapadno od ulice Tošin bunar do Ulice Marije Bursać, gradske opštine Zemun i Novi Beograd, kao i Predlogu plana detaljne regulacije za naselje Veliko selo, opština Palilula.

Foto :24sedam/Goran Sivački

Kako je saopštio Sekretarijat za informisanje, a prenosi Beoinfo, pred odbornicima će biti i Predlog plana za postavljanje podzemnih kontejnera za selekciju otpada i reciklažu u periodu 2019-2029. godine, za teritoriju gradske opštine Savski venac – treća faza, kao i Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o osnivanju „Slobodne zone Beograda”.

Na dnevnom redu je i Predlog odluke o izmeni Odluke o povećanju osnovnog kapitala JKP „Gradska čistoća” i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na odluku o izmeni statuta JKP „Gradske pijace” Beograd i JKP GSP „Beograd”.

Sednica Skupštine Grada Beograda biće održana uz poštovanje preporuka Gradskog zavoda za javno zdravlje o preventivnim merama u cilju sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID-19, navedeno je u saopštenju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti