Radojičić povodom "Dana Srpske u Srbiji": Važno je jedinstvo srpskog naroda

22.09.2021

11:37 >> 12:05

0

Manifestacija će trajati do 29. septembra

Radojičić povodom "Dana Srpske u Srbiji": Važno je jedinstvo srpskog naroda
Copyright Beoinfo

Povodom manifestacije “Dani Srpske u Srbiji”, koja počinje danas, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić primio je u Starom dvoru delegaciju Republike Srpske, predvođenu premijerom Radovanom Viškovićem.

Radojičić je rekao da je geostrategijska situacija takva da nas reka deli, ali da nas sve drugo spaja, a pre svega zajednički interesi za bolju budućnost Srba bilo gde da žive na planeti, pogotovo u Srbiji i Republici Srpskoj.

Pročitajte još

Izrazio je zadovoljstvo što i ovde godine imamo Dane Republike Srpske u više gradova širom naše zemlje, podsetivši da se ta manifestacija održava od danas do 29. septembra.

– To je prilika da još jednom razgovaramo o našim dobrim odnosima i tome kako da se oni unaprede – istakao je Radojičić.

Beoinfo

Preneo je da se na sastanku sa delegacijom Republike Srpske i ovaj put saglasio da je važno jedinstvo srpskog naroda.

Na to jedinstvo nas je, dodao je, podsetio i Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, koji je u Srbiji i Republici Srpskoj nedavno obeležen nizom manifestacija.

Milan Maricic/ATAImages

Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković zahvalio je na, kako je istakao, nesebičnoj pomoći koju Srbija pruža Republici Srpskoj.

– Jaka, stabilna Srbija, ekonomski prosperitetna daje sigurnost i nama u Republici Srpskoj – istakao je Višković.

Između ostalog, naveo je da je na sastanku bilo reči i o pandemiji koronavirusa i zahvalio gradonačelniku Radojičiću koji je, kako kaže, svojim radom značajno doprineo tome da veliki broj pacijenata iz Republike Srpske u zdravstvenim institucijama Beograda i Srbije dobije zdravstvenu zaštitu, pogotovo u vreme korone.

Manifestacija “Dani Srpske u Srbiji” biće održana od danas do 29. septembra u više gradova širom naše zemlje, a svečano će biti otvorena večeras u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Beoinfo

Tokom današnjeg dana u Knez Mihailovoj ulici biće održana promocija turističke ponude Republike Srpske, a osim toga, u Privrednoj komori Srbije biće održana promocija investicionih potencijala poslovnih i slobodnih zona Republike Srpske, sa akcentom na slobodne zone u Podrinju.

Pročitajte još

Manifestaciju je pripremilo Predsedništvo Republike Srpske, a biće održana u Beogradu, Kruševcu, Kraljevu, Kragujevcu, Šidu, Kikindi, Zrenjaninu, Sečnju, Subotici, Novom Sadu i Nišu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike