Drugi investitor danas pred sudom: Nastavlja se saslušanje za slučaj "Vidovdanska"

23.09.2021

10:36

0

Tužilaštvo je ranije ocenilo da temeljna jama nije bila propisno obezbeđena, usled čega je najverovatnije došlo do pucanja šipova i obrušavanja

Drugi investitor danas pred sudom: Nastavlja se saslušanje za slučaj "Vidovdanska"
vračar srušila se zgrada vidovdanska ulica - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

U postupku saslušanja osumnjičenih za urušavanje zgrade u Vidovdanskoj ulici danas bi pred Prvim osnovnim javnim tužilaštvom trebalo da se nađe još jedan investitor.

Saslušanje osumnjičenog investitora radova B. S. i izvođača radova održano je 2. septembra.

24sedam/Katarina Mihajlović

Investitor je tada tvrdio da nije kriv i naveo je da je radio sve po propisima, kao i da je imao angažovane izvođače radova, ali na pitanja nije hteo da odgovara.

Izvođač koji je pred tužiocem bio početkom septembra istakao je da je bio u pregovorima za posao, ali da nije izvodio radove.

Pročitajte još

U daljem toku postupka tužilaštvo će dati nalog za građevinsko-tehničko veštačenje, ispitaće oštećene i svedoke i sprovesti sve druge dokazne radnje, nakon čega će doneti odluku o daljem toku postupka. Tužilaštvo je ranije ocenilo da temeljna jama nije bila propisno obezbeđena, usled čega je najverovatnije došlo do pucanja šipova i obrušavanja.

Podsetimo, zgrada se prvi put urušila 16. jula, a prema poslednjim informacijama, do nesreće je došlo jer su joj potkopani temelji sa gradilišta koje se nalazi na parceli pored.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike