Zanemeo u sudnici: Investitor iz Vidovdanske, gde se urušila zgrada, branio se ćutanjem

23.09.2021

14:06

0

Ispitivanje svedoka je zakazano za 14. oktobar

Zanemeo u sudnici: Investitor iz Vidovdanske, gde se urušila zgrada, branio se ćutanjem
Copyright 24sedam/Goran Sivački

Pred Prvim osnovnim javnim tužilaštvom danas je saslušan još jedan investitor osumnjičen za urušavanje zgrade u Vidovdanskoj ulici koji se branio ćutanjem.

Kako “Blic” piše”, ispitivanje svedoka je zakazano za 14. oktobar.

Pročitajte još

– Nakon toga, u daljem postupku biće građevinsko-tehničko veštačenje, nakon čega će biti doneta odluku o daljem toku postupka – rečeno je za ovaj dnevni list.

Saslušanje još jednog osumnjičenog investitora radova B. S. i izvođača radova bilo je održano 2. septembra. Kako je taj investitor tada tvrdio on “nije kriv” i naveo je da je “radio sve po propisima”, kao i da je imao angažovane izvođače radova. Na pitanja nije hteo da odgovara.

24sedam/Katarina Mihajlović

Nakon toga biće ispitani preostali svedoci i obavljeno građevinsko-tehničko veštačenje, nakon čega će tužilaštvo doneti odluku o optuženju.

Postupak se u ovom slučaju vodi protiv sada ukupno pet osoba, zbog krivičnog dela – teško delo protiv opšte bezbednosti.

Pročitajte još

Tužilaštvo je nakon uviđaja, izjava i pregleda dokumentacije, ocenilo da temeljna jama nije bila propisno i dovoljno obezbeđena, odnosno da je bila obezbeđena suprotno propisima i projektu koji je odobren, usled čega je najverovatnije došlo do pucanja šipova i obrušavanja dela zgrade.

Nadležna inspekcija je po hitnom postupku naložila sanaciju temeljne jame kako bi se obezbedilo gradilište i sprečilo dalje urušavanje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike