Počela isplata subvencija za prvih 765 roditelja čija deca idu u prvi i drugi razred osnovnih škola

13.09.2021

09:17

0

Autor: Jovana Vrećo

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je istakao da se za subvencije prijavilo više od 18.000 roditelja

Počela isplata subvencija za prvih 765 roditelja čija deca idu u prvi i drugi razred osnovnih škola
Copyright Profimedia

Grad Beograd danas je isplatio subvencije za prvih 765 roditelja čija deca pohađaju prvi i drugi razred osnovnih škola, a koji su se prijavili na konkurs za dobijanje bespovratnih subvencija u visini cene četiri udžbenika koje Grad dodeljuje besplatno.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je za Tanjug da su subvencije za udžbenike iz srpskog jezika, matematike, predmeta Svet oko nas i izabranog stranog jezika uplaćene roditeljima čija deca idu u prvi i drugi razred, a koji su se na konkurs prijavili 20. avgusta.

Pročitajte još:

– Nastavićemo svaki dan da ispaćujemo subvencije za preko 18.000 roditelja koji su se do sada prijavili na javni poziv Fondacije za mlade talente – rekao je Vesić.

Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

On je pozvao roditelje čija deca pohađaju prvi i drugi razred da se prijave na konkurs Fondacije za mlade talente, koji je otvoren do 30. septembra, kako bi ostvarili svoja prava i dobili novčana sredstva za četiri udžbenika, a čija je cena, u zavisnosti od izdavača oko 6.000 dinara.

– Da bi dobili ta sredstva potrebno je da roditelji uzmu potvrdu u školi da im dete pohađa prvi ili drugi razred, pošalju očitanu ličnu kartu i kopiju platne kartice sa brojem žiro računa – rekao je Vesić i dodao da je njegova preporuka da se roditelji na konkurs prijave onlajn.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike