Uprkos koroni, radovi teku po planu: Opština Barajevo do kraja 2021. dobija prvu sportsku halu

27.11.2020

14:31

0

Ukupna vrednost ovog projekta iznosi oko 380 miliona dinara

Uprkos koroni, radovi teku po planu: Opština Barajevo do kraja 2021. dobija prvu sportsku halu
Copyright Beoinfo

Po planu teku radovi na izgradnji prve sportske hale u opštini Barajevo, koja bi trebalo da bude završena do kraja 2021. godine, a za čiju rekonstrukciju će opština i Grad izdvojiti još oko 50 miliona, republika isto toliko, te će ukupna vrednost radova iznositi oko 380 miliona dinara.

Prilikom današnjeg obilaska radova zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić podsetio je da je politika grada takva da svi delovi prestonice budu jednako razvijeni i da sve građanke i građani mogu da zadovolje osnovne potrebe upravo u mestu gde žive.

Izgradnja sportske hale počela je neposredno pre situacije sa koronom, dodao je on, ali bez obzira na krizu, radovi neće stati.

– Ukupna vrednost radova u prvoj fazi iznositi oko 380 miliona dinara i biće završena do kraja sledeće godine. To znači da će ljudi koji žive u Barajevu prvi put imati sportsku dvoranu, a jednako je važno i to što će klubovi sa ove teritorije imati uslove za rad i takmičenja – naveo je Vesić.

Pročitajte još: Korak ka zelenijoj opštini: U naselju Gaj započeta sanacija postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda

Međutim,  tu neće biti kraj – planirano je da hala bude sportski kompleks, te je u drugoj fazi planirano da budu izgrađeni otvoreni i zatvoreni bazen, ali i drugi sadržaji, poput igrališta na otvorenom i veliki parking.

Predsednik opštine Barajevo Slobodan Adamović podsetio je da je pre pet meseci ovde položen kamen temeljac za sportsku halu.

– Ova faza ide svojim tokom, a do sada smo utrošili 80 od planiranih oko 130 miliona dinara. Sredstva je izdvojila opština Barajevo iz svog budžeta. Trudićemo se da ova opština bude bolje mesto za život za sve njene građane. Upravo smo raspisali konkurs za idejni projekat za novu pijacu, a nastavićemo i sa uređenjem šetališta. Uprkos krizi Barajevo nastavlja krupnim koracima da se razvija – istakao je Adamović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike