Radojičić darivao po 300.000 dinara za prvorođene bebe u 2021. godini

01.01.2021

09:24

0

Autor: Jovana Vrećo

Gradonačelnik je podsetio da je u gradu Beogradu protekle godine rođeno oko 18.000 beba, kao i da iz godine u godinu taj broj raste

Radojičić darivao po 300.000 dinara za prvorođene bebe u 2021. godini
Copyright Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić obišao je danas GAK “Narodni front”, u kome je rođena jedna od tri prve bebe u 2021. godini u glavnom gradu.

– Da ovu 2021. godinu počnemo na radostan i lep način, u ovoj bolnici noćas se rodilo šest beba. Jedan dečak se rodio odmah posle ponoći, težak je 4.400 grama i 57 centimetara je dugačak, što su karakteristike zdrave bebe. Nadam se da će takav zdrav i srećan život i imati – rekao je Radojičić medijma u GAK “Nardoni front”.

On je podsetio da je u gradu Beogradu protekle godine rođeno oko 18.000 beba, kao i da iz godine u godinu taj broj raste.

Pročitajte još:

– U 2020. godini nije blo lako ni nosititi trudnoće, ali ni pratiti trudnoće. Mogu da zamislim kako je bilo trudnicma u okolnostima kovida boriti se i izneti trudnoću. Radujem se što imam priliku da zajedno sa mojim kolegama doniramo porodilji i njenom detetu 300.000 dinara – rekao je Radojičić.

Zajedno s donatorom, Grad Beograd je obezbedio je novac u iznosu od po 300.000 dinara za tri bebe koje su se noćas rodile u kratkom intervalu.

– Jedna beba je dečak rođen ovde u GAK-u, jedna devojčica je rođena u bolnici u Kliničkom centru, a u bolnici ”Dragiša Mišović” je rođen dečak. Svim prodiljama čestitam na prođaju i njihovim porodicama želim srećnu Novu godinu – naveo je Radojčić.

Beoinfo

Dodao da je Grad za Sekretarijat za zdravstvenu zaštitu izdvojio 258 miliona dinara, za savetovanje trudnica 10 milona dinara, a u prethodnoj godini izdvojeno je 30 miliona za četvrti pokušaj vantelesne oplodnje, a pripremljena je i aplikacija “Halo bebe”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike