Lepa vest za ljubitelje klizanja pod vedrim nebom: Počela zimska sezona na Adi Ciganliji i Tašmajdanu

09.01.2021

10:19

0

Autor: Jovana Vrećo

Klizališta su otvorena uz sve dozvole Gradskog kriznog štaba, ali i očekivanje da će građani da poštuju mere distance

Lepa vest za ljubitelje klizanja pod vedrim nebom: Počela zimska sezona na Adi Ciganliji i Tašmajdanu
Copyright Pixabay

Na ledu u čuvenom “Kamenom gradu” na Adi Ciganliji juče tačno u 10 časova začule su se prve klizaljke ove zime, a pre par dana, za posetioce je klizališna vrata otvorio i sportki centar “Tašmajdan”.

Uprkos epidemiološkoj situaciju u zemlji, besplatna zimska čarolija na Adi Ciganliji je organizovana, uz sve dozvole Gradskog kriznog štaba, ali i očekivanje da će građani da poštuju mere distance.

Kako su saopštili iz Uprave Savskog jezera, ledena ploča je otvorena za posetioce svakog dana od 10.00 do 20.00, i to u pet dnevnih termina, u trajanju od sati po, osim poslednjeg, tokom kojeg će piruete moći da se prave dva časa.

– Iznajmljivanje klizaljki za decu do sedam godina biće potpuno besplatno, dok je za sve ostale posetioce i zaljubljenike u klizanje obezbeđena simbolična cena od 150 dinara – rekli su u JP “Ada Ciganlija”, prenosi dnevni list “Novosti”.

Profimedia

S druge strane, na stadionu “Tašmajdan” može da se kliza u tri termina.

Broj klizača u jednom trenutku je ograničen. Površina ledene ploče na stadionu je oko 2.000 kvadrata, te će u jednom terminu moći da kliže maksimalno 450 ljudi, što je manji broj od dozvoljenog.

Cena pojedinačne karte je 300 dinara, za jednog roditelja i dete je 450, dok za oba roditelja i dvoje dece ulaznica iznosi 600 dinara. Takođe, ko nema sličuge, može ih iznajmiti po ceni od 300 dinara.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike