Kako se Beograd spremio za snežni pokrivač?

10.01.2021

07:16 >> 08:29

0

Autor: A. B.

U centru grada čiste ulice, u perifernim delovima ima snega

Kako se Beograd spremio za snežni pokrivač?
Copyright TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je jutros da je zimska služba u Beogradu tokom noći odradila dobar posao.

Vesić je u uključenju u program TV Pink, nakon obilaska operativnog štaba Zimske službe, rekao da se u glavnom gradu čisti 2.287 kilometara ulica prvog priorioteta plus 300 kilometara ulica koji pripadaju Republici, što znači više od 2.500 kilomatara ulica.

On je istakao da je zimska služba od sinoć u trećem stepenu pripravnosti i da je na ulicama 61 kamion.

TANJUG/ DUSAN ANICIC

Prema procenama meteorologa, u Beogradu je palo 3-6 centimetara snega, ali zaposleni u zimskoj službi kažu da je palo 5-15 centimetara, rekao je Vesić.

On je naveo da je ocišćen centar grada i Novi Beograd, a da se sada čisti Avala i viši delovi grada, što će biti završeno u toku dana. Bačeno je oko 500 tona soli, tako da je Beograd prvi sneg dočekao spremno.

Oko 320 tona soli je spakovano u džakove od po pet kilograma i podeljeno na sve opštine, tako da sve stambene zajednice mogu besplatno preuzeti so za održavanje ulaza u zgrade, istakao je Vesić.

Radojičić obišao Zimsku bazu “Beograd puta”

Takođe, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić obišao je jutros rano zaposlene u Zimskoj bazi “Beograd puta” kako bi se uverio u to da sve funkcioniše po pitanju čišćenja snega i omogućavanja da grad, kada je reč o saobraćaju, u ovim zimskim uslovima funkcioniše.

Prof. dr Zoran Radojičić Tanjug/Zoran Žestić

Radojičić je kazao novinarima da je u ovom trenutku 101 mašina Beograd puta na terenu, a da je angažovano 163 radnika da radi s tim mašinama i dodao da je od sinoć od 22.00 časa kada je sneg počeo da pada bačeno na ulice oko 350 tona soli.

– U ovom trenutku u samom centru grada su potpuno čiste ulice, u perifernim delovima grada imamo nešto snega, ali svi aktivno rade i očekujem da će u narednom periodu biti sve u redu – kazao je Radojičić.

Pročitajte još:

Navodi da ukupno u magacinima ima oko 20.000 tona soli tako da je Grad Beograd i sa te strane spreman i aktivno učestvuje u rešavanju problema koji su očekivani za ovo doba godine.

Apelovao je na Beograđane da voze sa zimskom opremom i da budu oprezni u saobraćaju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike