Novo radno vreme: Dnevni centri za beskućnike otvoreni sat duže

12.01.2021

14:24 >> 15:28

0

Dnevni centar u Solunskoj 14, Stari grad, radiće od 12 do 15 časova, a Dnevni centar u Sazonovoj 119 na Vračaru, od 10 do 13 časova

Novo radno vreme: Dnevni centri za beskućnike otvoreni sat duže
Copyright Ilustracija/Pixabay

Radno vreme dnevnih centara za beskućnike u Beogradu je u dogovoru sa Crvenim krstom produženo za sat vremena, zbog hladnog talasa i najavljenih temperatura ispod nule, saopštio je danas gradski Sekretarijat za socijalnu zaštitu.

Sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević kaže da će tako dnevni centri ubuduće raditi tri sata.

– Budući da je prosečno zadržavanje korisnika oko sat vremena, u uslovima pogoršanih vremenskih prilika rad dnevnih centara produžili smo na tri sata. Novo radno vreme počinje od srede, 13. januara – rekla je Stanisavljević.

Precizirala je da će tako Dnevni centar u Solunskoj 14, Stari grad, raditi od 12 do 15 časova, a Dnevni centar u Sazonovoj 119 na Vračaru, od 10 do 13 časova.

Tanjug/Tara Radovanović

Navela je da u ovim objektima beskućnici mogu da dobiju topli obrok, napitke i pakete odeće, da u Solunskoj mogu da se okupaju, a da mogu da dobiju i potrebne informacije o smeštaju u Prihvatilištu za odrasla i stara lica.

– Od otvaranja ovih objekata 242 lica su koristila usluge dnevnih centara. Svako lice koje se zatekne na ulici u stanju hitne socijalne potrebe biće adekvatno zbrinuto. Biće mu obezbeđen smeštaj, hrana, odeća i odgovarajuća nega, nikog nećemo ostaviti na ulici – rekla je Stanisavljević.

Sekretarijat za socijalnu zaštitu dao je nalog ustanovama socijalne zaštite da budu u stanju pripravnosti, da hitno stave u punu funkciju sve kapacitete, te da po potrebi organizuju dežurstva, kako bi se na adekvatni način odgovorilo na potrebe ugroženog stanovništva.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike