Grad Beograd: Počelo predlaganje kandidata za tri prestižne nagrade

20.01.2021

08:40 >> 11:29

0

Odluke o dodeli donosi Odbor koji je obrazovala Skupština grada

Grad Beograd: Počelo predlaganje kandidata za tri prestižne nagrade
Copyright Foto: 24sedam/ Katarina Mihajlović

Grad Beograd objavio je obaveštenje o uslovima za dodeljivanje nagrada “Despot Stefan Lazarević” i “Svetislav Stojanović”, kao i Nagrade grada Beograda za stvaralaštvo mladih, gde je navedeno da je rok za podnošenje predloga za nagrađivanje 20. februar.

Nagrada “Despot Stefan Lazarević” dodeljuje se za delo koje predstavlja najvrednije dostignuće u umetnosti, nauci, medicini, arhitekturi i urbanizmu, poljoprivredi, novinarstvu, obrazovanju, sportu i zaštiti životne sredine.

Glavni uslovi za dobijanje nagrade su vanserijski rezultati, požrtvovanost i doprinos prestonici, shodno oblasti u kojoj se konkuriše. Dobitnici nagrade mogu biti pojedinci ili grupa za zajedničko delo i može se dodeliti istom licu više puta, a potrebno je da autor ima prebivalište na teritoriji grada Beograda najmanje godinu dana.

Nagrada se dodeljuje za delo koje je postalo dostupno javnosti prvi put na teritoriji Beograda u periodu od 1. januara do 31. decembra 2020. godine, a ne spada u kategoriju dugogodišnjeg rada. U jednoj godini dodeljuje se najviše 20 nagrada a pravo predlaganja kandidata za nagradu imaju pravna i fizička lica.

Pročitajte još:

Nagrada Grada Beograda za stvaralaštvo mladih dodeljuje se za delo koje predstavlja najvrednije ostvarenje u naučnom i umetničkom radu učenika i studenata. Dodeljuje se pojedincu ili grupi, a može se dodeliti istom licu više puta i to za delo dostupno javnosti prvi put na teritoriji grada Beograda u periodu od 1. januara do 31. decembra 2020. godine. Nagrada nije deljiva.

Pod delom koje je postalo dostupno javnosti podrazumeva se samostalni rad učenika ili studenata koji predstavlja doprinos u određenoj oblasti nauke. Godišnje se dodeljuju dve nagrade, jedna za naučni, a druga za umetnički rad mladih.

Nagrada grada Beograda „Svetislav Stojanović” dodeljuje se za izuzetne rezultate ostvarene u oblasti zaštite od požara na teritoriji grada Beograda u periodu od 1. januara do 31. decembra 2020. godine i to pojedincu za izuzetne podvige i vatrogasnoj jedinici koja je ostvarila rezultate što prevazilaze prosečan radni učinak. Pravo predlaganja kandidata za nagradu imaju Uprava za zaštitu i spasavanje u Beogradu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Vatrogasni savez Beograda, kao i građani.

Lista predloženih za Nagradu “Despot Stefan Lazarević” biće objavljeni u dnevaim listovima do 15. marta.

Odluke o dodeli sve tri nagrade donosi Odbor koji je obrazovala Skupština grada Beograda.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike