Održan sastanak gradonačelnika i predsednika 17 opština: Svi delovi prestonice moraju se razvijati ravnomerno

21.01.2021

11:35 >> 11:44

0

Pitanje štete koju je korona napravila svima nama je takođe jedno od važnih pitanja, kako da je zajedničkom aktivnošću i racionalnim pristupom smanjimo i

Održan sastanak gradonačelnika i predsednika 17 opština: Svi delovi prestonice moraju se razvijati ravnomerno
Copyright Foto: Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić sastao se danas u Starom dvoru sa predsednicima 17 gradskih opština i tom prilikom istakao je da mu je plan da nedeljno obiđe barem jednu opštinu kako bi se razgovaralo o rešavanju problema, a sve u cilju poboljšanja kvaliteta života građana prestonice.

– Složili smo se da je ravnomerni razvoj svih opština najvažniji pravac o kojem treba da razgovaramo – rekao je Radojičić novinarima nakon sastanka.

Istakao je da je za sve opštine važno pitanje životne sredine i da je na sastanku bilo reči o tome kako zajednički raditi na unapređenju tog segmenta.

Naveo je da je predsednicima opština preneo da je u toku javna rasprava o Planu za kvalitet vazduha u Beogradu, koji je objavljen na zvaničnom sajtu Skupštine grada, te da mogu dati svoje mišljenje o tome.

– Pitanje štete koju je korona napravila svima nama je takođe jedno od važnih pitanja, kako da je zajedničkom aktivnošću i racionalnim pristupom smanjimo i nastavimo projekte koji su značajni za Beograd, a koje smo otpočeli – rekao je Radojičić.

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić  Foto: Beoinfo

Naveo je da mu je namera da što češće obilazi opštine, nedeljno barem jednu, kako bi se razgovaralo o problemima i načinima kako da se reše, o aktuelnim i planiranim infrastrukturnim projektima, kao i o primerima dobre prakse kako bi bili primenjeni i u ostalim opštinama.

– Složili smo se da je veoma važan skladan rad između, opštine, Grada i Republike koji već postoji, ali uvek može da se unapredi. Ovo je jedan od načina da i u tom segmentu napravimo još jedan iskorak, a sve u interesu boljeg kvaliteta građana Beograda – rekao je Radojičić.

Predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić rekao je da je napravljen predlog plana saradnje.

– Gradonačelnik će jednom nedeljno da posećuje po jednu opštinu gde će ragovarati o aktuelnim problemima i projektima koji postoje ili bi trebalo da se započnu. Videćemo kako će to na kraju da ispadne i koliko će biti efikasno – rekao je Šapić.

Predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić  Foto: Beoinfo

Naveo je da je podržao takvu vrstu saradnje i istakao da će Novi Beograd uvek biti spreman da sarađuje sa svakim ko želi da pomogne u sprovođenju projekata koji su u interesu građana te opštine.

Predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević je rekao da u toj opštini postoji solidan broj projekata započetih od strane Grada, koji su u različitim fazama realizacije, i dodao da očekuje da se taj broj poveća.

Ukazao je da opština Zemun ima ozbiljnih komunalnih problema, pre svega po pitanju kanalizacije, i dodao da je u toku izrada plana detaljne regulacije za fabriku za prečišćavanje otpadnih voda u Batajnici.

– Skrenuli smo pažnju i na problematiku i sporost u administraciji u određenim segmentima tako da ćemo u narednom periodu, u razgovoru sa gradonačelnikom, raditi na tome da to ubrzamo jer nam dosta projekata gubi vreme u praznim hodovima tako da se nadamo da ćemo to popraviti – rekao je Kovačević.

Foto: Beoinfo

Ocenio je da je saradnja opštine Zemun sa gradom dobra, ali da može da bude još bolja.

Predsednik opštine Surčin Stevan Šuša kaže da se na primeru te opštine može videti politika gradske vlasti da se ravnomerno razvijaju sve opštine u Beogradu.

Naveo je da je u prethodnom periodu urađeno mnogo, ali da ima još dosta da se radi, te pomenuo probleme oko kanalizacije i vode.

– Srećom, samo mali deo opštine nema vodu, ali kada je reč o kanalizaciji još puno treba da se uradi, mada smo u proteklom periodu uradili 44 kilometara kanalizacione mreže i stvorili uslove za priključenje 4.000 objekata – rekao je Šuša.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike