VRTIĆ STRAVE Roditelji čija su deca išla u "Zamak" za 24sedam: Deca stalno bolesna, one koji plaču odvajaju u posebnu prostoriju

22.01.2021

19:16 >> 10:38

0

Jedan otac priseća se da je njegovo dete plakalo svaki put kada ju je preuzimala vaspitačica koju je, kaže, prepoznao na snimku koji je danas preplavio druš

VRTIĆ STRAVE Roditelji čija su deca išla u "Zamak" za 24sedam: Deca stalno bolesna, one koji plaču odvajaju u posebnu prostoriju
Copyright Printscreen/Twitter

“Većina roditelja je govorila da je prezadovoljna radom vaspitačica i nisu verovali da u vrtiću postoji posebna prostorija gde zatvaraju decu koja plaču”, ispričao je za 24sedam jedan roditelj, čije je dete do decembra 2020. godine išlo u voždovačku predškolsku ustanovu “Zamak”, a iz koje je danas isplivao video-snimak na kojem se vidi kako zaposlena zlostavlja jedno dete.

Otac, čije je dete išlo u ovaj vrtić, a koji je želeo da ostane anoniman, kaže za 24sedam da je i drugim roditeljima ukazivao na probleme u ovoj predškolskoj ustanovi.

Vrtić “Zamak” na Voždovcu Foto: 24sedam/Lj. Stanković

– Samo se jedan roditelj složio sa mnom, svi ostali su tvrdili da su prezadovoljni i nisu verovali da u vrtiću postoji posebna prostorija gde zatvaraju decu koja plaču. Za nju sam čuo od jedne gospođe, čije je dete išlo u “Zamak” – kaže on.

Tvrdi da u prvi mah nije verovao za tu informaciju, sve dok nije video dete koje samo plače u posebnoj prostoriji.

– Tada se desilo da sam uspeo da uđem u sobu i čujem plač, a posle i vidim svojim očima, jer je neko zaboravio da zatvori kapiju od vrtića, koja se inače otvara na interfon. Takođe, nekoliko puta mi se dešavalo da se dugo čekam na otvaranje kapije, što mi je bilo veoma sumnjivo svaki put – napominje naš sagovornik.

Priseća se da je njegovo dete plakalo svaki put kada ju je preuzimala vaspitačica, a za koju tvrdi da je to ista osoba koja se pojavila na snimku koji je danas preplavio društvene mreže.

– Mislim da mi je to dovoljan dokaz. Bitno je da sam na vreme shvatio o čemu se radi, ali mi je žao ljudi koji to nisu primetili – ističe on.

Takođe, pita se kako je moguće to da se njegovo dete i dalje vodi kao da ide u “Zamak”, iako ga je ispisao prošle godine.

– Još jedan stvar, nisam pristao da se ona vodi da ide u vrtić, već je to njihova uobičajena procedura. Razmišljam da ih tužim iz razloga što su mi produžili ugovor, bez mog potpisa, a u decembru su mojoj supruzi odgovorili da sam ga ja potpisao, što nisam učinio. To znači da se neko potpisao u moje ime, odnosno falsifikovao moj potpis, što je krivično delo. Na kraju, bitno mi je samo da moje dete više ne ide u taj vrtić – zaključio je otac deteta.

Pročitajte još

Našem portalu javio se još jedan roditelj, čije dete ne ide u “Zamak” još od februara 2020. godine.

– Ispisao sam dete, jer sam primetio da se loše brinu o mališanima. Ćerka mi je tamo dobila bakterijsku upalu pluća i odlučio sam da više neće ići u vrtić, jer svaki put kada dođe iz njega nervozna je ili teško bolesna – tvrdi on.

Kako 24sedam saznaje, sastanak roditelja i direktorke predškolske ustanove “Zamak”, koji je trebalo da se održi u 18 sati, odložen je za sutra, 22. januar, jer je njoj, navodno, pozlilo.

Podsetimo, Gradska prosvetna inspekcija je tokom današnjeg prepodneva obavila vanrednu inspekciju privatnog vrtića “Zamak” na Voždovcu zbog video-snimka na kojem se vidi zlostavljanje deteta i neprofesionalno ponašanje vaspitačica.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike