I druga vaspitačica iz vrtića strave dobila otkaz: Roditelji ispisuju decu i prete krivičnim prijavama

23.01.2021

20:08 >> 09:51

0

Nakon trauma koje je moje dete doživelo u Zamku moralo je godinu dana da posećuje psihologa - rekla je jedna majka

I druga vaspitačica iz vrtića strave dobila otkaz: Roditelji ispisuju decu i prete krivičnim prijavama
Copyright Vrtić "Zamak" na Voždovcu Foto: 24sedam/Lj. Stanković

Vaspitačica iz beogradskog vrtića “Zamak” dobila je otkaz nakon što je na društvenim mrežama isplivao video-snimak na kojem se vidi kako zlostavlja jedno dete. Takođe, druga zaposlena, koja je snimala ovaj slučaj, udaljena je sa posla.

Ova informacija je saopštena roditeljima na sastanku, koji je vlasnik “Zamka” sazvao večeras. Pritup medijima je bio zabranjen, a roditelji nisu želeli da komentarišu šta se dešavalo iza zatvorenih vrata.

Milena, majka dvogodišnje devojčice koja ide u ovaj vrtić, otkrila je za medije neke detalje.

– Moje dete je bilo prezadovoljno sa tom vaspitačicom i obožavala je. S obzirom na to da ona neće više da radi ja ću svoje dete da ispišem iz ovog vrtića – rekla je ona za dnevni list “Kurir”.

Pročitajte još:

Prema njenim rečima oko 70 odsto roditelja podržalo je rad ove predškolske ustanove i žele da njihova deca i dalje ostanu u vrtiću.

– Međutim, ima i pojedinaca koji su rekli da su nezadovoljni, a neki su čak pretili i krivičnim prijavama. Roditelji deteta koje je na snimku nisu prisustvovali sastanku, jer je mališan trenutno bolestan – rekla je majka.

Za medije je svedočila i majka N. V. (33) iz Beograda, koja je rekla da je njena četvorogodišnja ćerka oko godinu dana išla u ovu predškolsku ustanovu.

Printscreen/Twitter/Befunky

– Upisali smo je u “Zamak” jer su se reklamirali kao besplatna predškolska ustanova, a nakon trauma koje je doživela tamo morala je da posećuje psihologa godinu dana – ističe ona.

Napominje da su se dešavale scene gde su vaspitači nasilno držali decu, zavrtali im uši i ruke, vukli ih za kosu i izbacivali napolje ako se neko rasplače, a postojala je i posebna prostorija u koju su mališani išli po kazni.

Podsetimo, pre dva dana se na društvenim mrežama pojavio video-snimak na kojem vaspitačica, za koju se kasnije ispostavilo da je  spremačica, drži na podu trogodišnjeg dečaka, a zatim ga grubo sa obe ruke diže u vazduh i na silu mu gura cuclu u usta.

Ubrzo potom, Gradska prosvetna inspekcija je obavila vanrednu inspekciju ove privatne predškolske ustanove.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike