Poznato kada počinje rekonstrukcija Sava centra: Radovi zatvaraju objekat na dve godine

28.01.2021

12:30 >> 12:33

0

Autor: Jovana Vrećo

U kompaniji Delta holding su naveli da su spremni da rekonstrukcijom zadrže izgled i namenu

Poznato kada počinje rekonstrukcija Sava centra: Radovi zatvaraju objekat na dve godine
Copyright Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

U oktobru ove godine počinju radovi na rekonstrukciji Sava centra, najavljeno je na godišnjoj konferenciji kompanije “Delta holding” koja je kupila ovaj objekat.

– Želeli smo da sa ovakvim projektom zaokružimo 30 godina poslovanja – rekao je Živorad Vasić, potpredsednik “Delta holdinga”, a prenosi “Telegraf”.

Prema njegovim rečima, rekonstrukcija će trajati 24 meseca. Takođe, kako je istakao, mnoge srpske građevinske firme dobiće priliku da učestvuju u projektu.

– Moramo da naglasimo da je to naša društvena odgovornost, kao i da vidimo budućnost ne samo naših hotela, nego i drugih. Ovo nije samo projekat za sebe nego i za Srbiju – rekao je Vasić, koji je istakao da će Sava centar biti “grad za sebe”.

Kako je ponovio, radovi će početi u oktobru rekonstrukcijom fasade. Prilikom radova, objekat će biti zatvoren.

Pročitajte još:

Kako su nam ranije rekli u “Delti”, procenjeno je da će investicija za renoviranje Sava centra biti veća od 60 miliona evra. Planiraju da urade kompletno renoviranje najvećeg kongresnog centra u Srbiji.

Precizirano je da investicija predviđa zamenu staklene fasade, izradu novih elektroinstalacija, kao i pogona za hlađenje i grejanje i uvođenje kompletno novih multimedijalnih instalacija.

U “Delti” su naveli da su spremni da rekonstrukcijom zadrže izgled i namenu objekta, a da unutra stvore novi Sava centar, koji će uključiti savremene digitalne komunikacije, restorane i kafiće, rentakar agencije i usluge turističkih vodiča.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike