Opštinu Čukarica čekaju plodni projekti: Novi vrtić za 300 mališana u Filmskom gradu

29.01.2021

12:31 >> 12:48

0

Gradonačelnik je rekao da je značajna tema i realizacija projekta izgradnje sekundarne kanalizacije u četiri ulice na Banovom brdu

Opštinu Čukarica čekaju plodni projekti: Novi vrtić za 300 mališana u Filmskom gradu
Copyright Printscreen/YouTube/Gradska opština Čukarica

Gradonačelnik prof. dr Zoran Radojičić obišao je danas Opštinu Čukarica i najavio realizaciju više projekata na teritoriji ove opštine, s naglaskom na unapređenje životne sredine i poboljšanje uslova školovanja i odrastanja najmlađih.

Obilasku su prisustvovali i gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak, kao i direktor JKP “Zelenilo Beograd” Slobodan Stanojević, te je gradonačelnik tom prilikom istakao da je sa predsednikom opštine Čukarica Srđanom Kolarićem održan plodotvoran sastanak o realizaciji projekata na ovoj opštini.

TANJUG/ BEOINFO

– Razgovarali smo o projektima koji se već izvode na Banovom brdu, ali i onim koji tek treba da se pokrenu. Treba pomenuti da za nekoliko dana kreće izgradnja fiskulturne sale u Ostružnici, čija je vrednost 38 miliona dinara. Počeli su radovi na izgradnji vrtića u Filmskom gradu za 300 mališana. Projektom je obuhvaćeno 2.000 metara kvadratnih, a završetak radova predviđen je do početka juna – najavio je gradonačelnik.

Dodao je da je značajna tema sastanka bila i realizacija projekta izgradnje sekundarne kanalizacije u četiri ulice na Banovom brdu, ali i dugoročno rešavanje pitanja kanalizacije na Čukarici.

Foto: 24sedam/Goran Sivački

– Razmatrali smo ekološka pitanja, to jesto povezivanje nekih javnih objekata sa toplovodom „Beogradskih elektrana”, poput Doma zdravlja „Simo Milošević”, ogranka u Železniku. Takođe smo definisali nekoliko projekata za uređenje pojedinih čukaričkih naselja, uz podsećanje da je JKP „Zelenilo – Beograd” tokom 2019–20. godine uložilo oko 15 miliona dinara u te namene – naveo je Radojičić.

Najavio je i uređenje stepeništa koje spaja Banovo brdo sa Čukaričkom padinom. Reč je, kako je istakao, o najdužem stepeništu u Beogradu.

– Zbog velike frekventnosti stanovništva, posebno dece koja istim putem prolaze do obližnje škole, veoma nam je važno da te stepenice na Lazarevačkom drumu dovedemo u red – ukazao je prvi čovek prestonice.

Pročitajte još

Gradonačelnik je najavio sastanke sa rukovodstvima i svih ostalih opština, kao dobar model u realizaciji ključnih projekata u interesu građana.

– Na ovaj način sa stručnim službama Grada i opštinama brže definišemo korake, rokove i načine u realizaciji određenih projekata. Cilj je ravnomeran razvoj svih beogaradskih opština – zaključio je Radojičić.

Tokom obilaska gradilišta predškolske ustanove u Ulici Miloja Zakića u naselju Filmski grad, Slavko Gak je rekao da je ovo jedan od pet vrtića čija je gradnja započeta, a kada budu završeni radovi, u vrtiću će biti oko 1.000 novih mesta.

Facebook

– Kroz ovaj projekat biće izgrađeno 20 vrtića kapaciteta oko 4.600 mesta, što će u potpunosti zadovoljiti potrebe Grada Beograda za predškolskim ustanovama. U proteklih nekoliko godina, Grad Beograd je pokazao nedvosmislenu posvećenost sektoru obrazovanja, pre svega konstantnim rastom budžeta za ovu oblast koji je dostigao 200 miliona evra.

Podvukao je da u Beogradu nikada veći broj dece nije išao u vrtić, pa smo sada došli na oko 74 odsto.

– Obuhvat dece 2013. predškolskim obrazovanjem iznosio oko 45 odsto. Želimo da stvorimo dovoljno mesta za sve zainteresovane zato što je predškolsko obrazovanje veoma važno i jako smo blizu tog cilja – zakljčio je Gak.

Instaliraje našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike