Glas za metro: Ministar Mali otkrio u čemu će stav Beograđana biti presudan

31.01.2021

13:50 >> 15:35

0

Autor: Jovana Vrećo

Delegacija Srbije sutra putuje u Francusku

Glas za metro: Ministar Mali otkrio u čemu će stav Beograđana biti presudan
Copyright partners.alstom.com

Šest modela, kako bi trebalo da izgleda kompozicija metroa, biće predstavljeno delegaciji Srbije sutra prilikom posete Francuskoj.

Našoj delegaciji će biti predstavljena idejna rešenja za izgled vagona beogradskog metroa, saopštilo je Ministarstvo finansija, a to je u izjavi potvrdio i ministar Mali, gostujući na TV Prva, i najavio da će od tih šest modela biti izabrana tri.

Prema njegovim rečima, tri izabrana će biti stavljena na glasanje Beograđanima da oni izaberu u kakvim kompozicijama žele da se voze.

partners.alstom.com

Pročitajte još:

U delegaciji će, osim ministra finansija Siniše Malog, biti i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i direktor Beogradskog metroa i voza Stanko Kantar.

Tokom posete Parizu, ministar Mali će se sastati sa francuskim ministrom ekonomije i finansija Brunom L”Merom, ministrom za spoljnu trgovinu Frankom Riesterom i ministrom saobraćaja i energetike Žanom-Baptistom Žebarijem.

Linija 1 – od Železnika do Mirijeva

Kao što je ranije objavljeno, prema planu prva linija metroa počinjaće u Železniku i završavati se u Mirijevu. Trasa će biti dugačka 21,3 kilometara i imaće 21 stanicu. Prva linija bi trebalo da bude gotova 2028. godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike