Radojičić posle sastanka sa ambasadorom Slovenije: Beogradu su uvek dobrodošla iskustva koja ima Ljubljana

09.02.2021

11:00 >> 11:01

0

Autor: Jovana Vrećo

Ovo je prva zvanična poseta ambasadora Starom dvoru gde su dvojica zvaničnika razgovarala o saradnji dve prestonice

Radojičić posle sastanka sa ambasadorom Slovenije: Beogradu su uvek dobrodošla iskustva koja ima Ljubljana
Copyright Beoinfo

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić sastao se juče sa ambasadorom Slovenije Damjanom Bergantom. Ovo je prva zvanična poseta ambasadora Starom dvoru gde su dvojica zvaničnika razgovarala o saradnji Beograda i Ljubljane.

– Sa zadovoljstvom razgovaram sa zvaničnicima iz Slovenije. Beogradu su uvek dobrodošla dragocena iskustva koja Ljubljana ima u različitim oblastima razvoja jedne urbane sredine. Mnogo je segmenata za unapređenje i intenziviranje dobre saradnje koju prestonice naše dve zemlje imaju – rekao je Radojičić.

Kako je gradonačelnik rekao, iskustva Ljubljane u oblastima razvoja grada u pravcu „zelene prestonice” kao i rešenja koja se tiču saobraćaja veoma su važna za Beograd koji se razvija velikom brzinom.

Beoinfo

Ambasador Bergant je kazao da ga veoma raduje dinamika razvoja Beograda.

– Otkada sam u glavnom gradu Srbije, osećam se kao kod svoje kuće. Važno je da su naši odnosi uvek na veoma visokom nivou i da su dobar osnov za zajedničke inicijative. U drugoj polovini ove godine, Slovenija predsedava Evropskoj uniji i tim povodom pripremamo veoma zanimljivu izložbu u Beogradu. Raduje me ovaj povod kao i naši budući radni sastanci – zaključio je ambasador Bergant.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike