U susret praznicima: Stanari Vojvode Vlahovića kao porodica - okitili ulaze svojih zgrada

02.12.2020

08:00 >> 22:12

0

Autor: Jovana Vrećo

Od upravnika dobili su 10.000 dinara, ali s obzirom da je za novogodišnje ukrašavanje potrebno malo više, u akciju su se uključile i ostale komšije, ko je

U susret praznicima: Stanari Vojvode Vlahovića kao porodica - okitili ulaze svojih zgrada
Copyright Privatna arhiva

Sa malo truda i vremena, a puno ljubavi, stanari jedne zgrade u naselju Vojvode Vlahovića, u susret Novoj godini, ukrasili su ulaz  i tako uneli prazničnu euforiju u njihovo okruženje.

Oni su u hodniku zgrade stavili novogodišnje ukrase – jelku, mašnice, svećice, poklončiće, sve ono čime se ukrašava i jedan dom pred praznike.

Uređen ulaz u zgradu, naselje Vojvode Vlahovića, Privatna arhiva

 

Vesna Maksimović, stanarka te zgrade i članica Udruženja građana “Moje naselje”, koja je pokrenula ovu akciju, za 24sedam kaže da je na ideju došla jer je “potrebno da se na neki način otrgnemo od svakodnevnih problema”.

– Poslala sam poruku na Viber grupi stanarima. Većina njih se odmah saglasila. Onda sam sa još jednom komšiniciom otišla i kupila sve što je potrebno da ulaz zasija u prazničnom tonu – navodi Vesna.

Od upravnika zgrade dobili su 10.000 dinara, ali s obzirom da je za novogodišnje ukrašavanje potrebno malo više, u akciju su se uključili i ostali stanari, ko je koliko mogao.

 

 

Ideja za idejom

Udruženje građana “Moje naselje” imaju ideju da organizuju izbor najlepše ukrašenog ulaza posle čega će biti dodeljene i nagrade, a takođe i da kupe jelke sa busenom koje će na proleće saditi.

Privatna arhiva

Većina bez inicijative

Vladan Stašević, profesionalni upravnik više zgrada u Zemunu, navodi za 24sedam da su takvi slučajevi retki u njegovoj opštini, ali i kod drugih.

– Vrlo radio bih organizovao takvu akciju, da ima inicijative od stanara, ali, nažalost, nema. Ipak, čujem da je tako i kod većine mojih kolega – objašnjava Stašević.

Dodaje da je čuo da su se u Ulici Jurija Gagarina, broj 275, stanari tako organizovali, ali opet ponavlja da je takvih inicijativa veoma malo.

Ulaz u zgradi u naselju Vojvode Vlahovića Privatna arhiva

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike