"Preti nam zatvaranje zbog neodgovornih": Načelnik komunalne milicije o pooštravanju mera posle korona žurki

15.02.2021

10:29

0

Autor: Jovana Vrećo

Ivan Divac je podsetio da je gradski Krizni štab zasedao jutros i da se pričalo o svim aktivnostima u toku prethodnog vikenda, kao i kako će se kontrolisati

"Preti nam zatvaranje zbog neodgovornih": Načelnik komunalne milicije o pooštravanju mera posle korona žurki
komunalna policija ata - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Ukoliko se nastavi sa kršenjem mera, može se dogoditi da ponovo svi budemo zatvoreni, ocenio je načelnik Komunalne milicije Ivan Divac, povodom otkrivanja i rasturanja masovni žurki tokom vikenda, na kojima je bilo skoro 1.300 ljudi.

On je podsetio da je Gradski Krizni štab zasedao jutros i da se pričalo o svim aktivnostima u toku prethodnog vikenda, kao i kako će se kontrolisati poštovanje mera sada, tokom praznika.

– Gradski štab ne može da donosi nove mere. On samo prati mere koje propisuje Republički. A ono što smo razgovarali na Kriznom štabu jesu aktivnosti koje su bile za vikend i o tome kako ćemo vršiti kontrolu dalje. Danas je praznik, sutra je praznik tako da se očekuje da ljudi šetaju, da budu po kafićima. Komunalna milicija će biti prisutna, pratiće. Ono što je činjenica jeste da nema zaštićenih i da svi treba da vodimo računa – istakao je Divac.

Napominje da ukoliko se nastavi sa kršenjem mera može se desiti da se svi zatvore zbog pojedinaca.

– Od svih zemalja u okruženju samo u Srbiji postoji mogućnost da ugostitelji uopšte rade do 20 časova. I onda zbog ovih pojedinaca koji misle da to mogu da zloupotrebe i misle da to mogu da rade kako hoće, doći ćemo u situaciju da ćemo svi biti zatvoreni. Jer, brojke nam rastu, nećemo moći da radimo ni do 20 časova. Nije normalno da bude takva gužva kakva je bila juče u Gradskoj kafani ili preksinoć u Musku.

Pročitajte još:

– Mi ćemo nastaviti bukvalno pojačanim kontrolama svakodonevnim, jer jednostavno čim se kontrola popusti dolazi do nekontrolisanog opuštanja u primeni mera. Kažem vam jedina smo zemlja u regionu koja još uvek koliko-toliko može da funkcioniše a samo nepoštovanjem mera možemoda dovedemo do potpunog zatvaranja. Pozivam građane da poštuju mere da slede instrukcije Kriznog štaba da ne dozvole da zapadnemo u policijski čas – kazao je Divac za Telegraf.rs.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike