Voda do kolena: Sava poplavila šetališta na Novom Beogradu i Adi Ciganliji (VIDEO)

16.02.2021

16:10 >> 15:51

0

Kako su nedavno rekli iz Srbijavode reč je o redovnoj odbrani linije Beograda

Voda do kolena: Sava poplavila šetališta na Novom Beogradu i Adi Ciganliji (VIDEO)
Čukarički rukavac i Most na Adi - Copyright Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Zbog visokog nivoa reke Save, poplavljeno je šetalište duž novobeogradskih blokova i biciklistička staza na Adi Ciganliji.

Šetalište duž blokova 45, 44 i 70 na Novom Beogradu je poplavljeno, te je građanima onemogućen prilaz splavovima, dok je posetiocima Ade Ciganlije otežana vožnja bicikle ili rolera.

Mnogi vlasnici splavova su se snašli tako što su šetalište i plutajući objekat povezali daskama, dok su ljubitelji sportskih aktivnosti ili izbegavali poplavljeni deo Ade Ciganlije, ili su sporije vozili bicikl tuda.

Kako su nedavno rekli iz “Srbijavode” reč je o redovnoj odbrani linije Beograda, a direktor ovog preduzeća Goran Puzović napomenuo je da će plaviti donje šetalište, preko puta Beograda na vodi, kao i u Zemunu.

– Pri porastu Save prirodno je da se plave ti delovi. Ne očekujemo da će Beograd da uđe u vanrednu odbranu, nego da ćemo se zadržati na toj redovnoj odbrani – rekao je Puzović navodeći da su procene zasnovane na vremenskoj prognozi, te da sada po nema najave visokog poplavnog talasa.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike