Novi projekti u Zemunu: U planu rekonstrukcija kanalizacione mreže

19.02.2021

13:23 >> 14:51

0

Tokom godine će se raditi i na obnovi Glavne ulice i Keja oslobođenja, a ispred opštinskog zdanja planirano je postavljanje spomenika nekadašnjem gradonače

Novi projekti u Zemunu: U planu rekonstrukcija kanalizacione mreže
Copyright Facebook/GO Zemun

U starom jezgru Zemuna biće rekonstruisano 6,6 kilometara kanalizacione mreže, tender za izbor izvođača biće raspisan krajem februara, a radovi će početi u najkraćem roku, navodi se na sajtu opštine Zemun.

Tender će raspisati Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, a vrednost radova će biti 400 miliona dinara.

Osim toga, a u saradnji sa Direkcijom započet je projekat izgradnje betonskog nadvožnjaka u Batajnici dužine oko 285 metara i širine 12,5 metara.

Nadvožnjak će premostiti prelaz preko četiri koloseka brze pruge i prelaz preko saobraćajnica u naselju i biće lociran oko 400 metara severno od postojećeg pružnog prelaza.

Pročitajte još:

Zajedno sa nadvožnjakom, tim projektom obuhvaćena je i rekonstrukcija i izgradnja više od 1400 metara okolnih saobraćajnica, navodi se i dodaje da će se izgradnjom nadvožnjaka smanjiti broj nesreća i incidenata na pružnim prelazima na toj deonici i biti ostvaren pun protok kako za železnicki, tako i za drumski saobraćaj.

U Zemunu će se u toku ove godine raditi i na rekonstrukciji Glavne ulice i Keja oslobođenja, a ispred opštinskog zdanja planirano je postavljanje spomenika nekadašnjem predsedniku opštine Zemun i gradonačelniku Beograda Branku Pešiću.

Takođe, u planu je da se izgradi garaža na platou ispred Sportsko-rekreativnog centra “Pinki” i pešačko-biciklisticki most Lido-Kej oslobođenja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike