Incident pred početak Skupštine grada: Policija blokirala ulaz u Sava centar (FOTO, VIDEO)

29.12.2020

09:22 >> 14:20

0

Članovi udruženja građana nosili su transparente na kojima je pisalo Odbranimo Košutnjak, kao i Novi Sad na vodi? Vidi Gari, ne može

Incident pred početak Skupštine grada: Policija blokirala ulaz u Sava centar (FOTO, VIDEO)
Copyright Foto: 24sedam/L. Đ. T.

Nekoliko desetina građana okupilo se jutros ispred Sava centra u znak protesta na današnju sednicu Skupštine grada, kako bi se sa dnevnog reda skinuo Plan detaljne regulacije za Makiško polje koji, kako tvrde, ugrožava vodosnadbevanje građana.

Među okupljenima su predstavnici odborničkih grupa Stranke slobode i pravde i Narodne stranke, gradske organizacije Dveri Beograda, udruženja Bitka za Košutnjak, inicijative Ne davimo Beograd…

Do incidenta je došlo tokom obraćanja predstavnika opozicije i udruženja građana, koji tvrde da je sednica Skupštine grada nelegitimna i da javna rasprava koja je nedavno održana o planu za Makiško polje uopšte nije bila javna, jer građani nisu mogli da joj prisustvuju.

 

– Mi smo se okupili danas ispred Sava centra, jer nadležni planiraju da izvrše prenamenu zaštitne zone Makiškog polja i da se pretvori u građevinsko zemljište – rekli su iz Udruženja građana “Savski nasip”, dodavši da bi time građani ostali bez zdrave vode za piće.

Na ulazu u Sava centar su pripadnici Komunalne milicije, koji ih sprečavaju da uđu, a u holi su i pripadnici policijske brigade, koji za sada nisu intervenisali.

Članovi udruženja građana nosili su transparente na kojima je pisalo “Odbranimo Košutnjak”, kao i “Novi Sad na vodi? Vidi Gari, ne može”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike