Meštani Surčina na mukama: Neko im je ispred kuća istovario 20 tona pilećih nožica i iznutrica (VIDEO)

24.02.2021

08:34 >> 08:57

0

Autor: J.S. J.

Nedaleko odatle, na samo četiri kilometra, nalazi se vodoizvorište

Meštani Surčina na mukama: Neko im je ispred kuća istovario 20 tona pilećih nožica i iznutrica (VIDEO)
Copyright Printscreen/RTS

Nepoznata osoba bacila je u naseljenom delu Surčina oko sedam tona smrznutih pilećih iznutrica, dok je pre desetak dana tu bilo čak 30 tona – deo je odvezla “Zoohigijena.”

Nesvakidašnji prizor prvo su primetili građani koji žive u blizini i odmah obavestili nadležne. Kažu da to nije prvi put da se na ovom mestu ugleda ovakav prizor.

Slika više nego rečita. Otpad automobila, nagomilano smeće, rečica po kojoj plutaju flaše i hemikalije, a od pre nekoliko dana i deponija za više od 20 tona pilećih nogica i iznutrica, prenosi RTS.

– Pre sedam do deset dana ovde je istovareno blizu 30 tona pilećih nogica. “‘Zoohigijena” je odvezla od jutros prvih pet tona. Prošle nedelje je sa lokacije kod Lovačkog doma u Surčinu odneto oko pet tona. Građani su i ranije imali problema ovde sa raznim firmama. Čak su i fizički bili napadnuti – rekao je Predrag Baroš iz Opštine Surčin.

Odmah do deponije su kuće. Žitelji Surčina koji u njima žive nisu hteli da zvanično govore za medije, ali su u prolazu rekli da se ovo ne dešava prvi put i da su izgubili nadu da će se krivac otkriti. Zbog problema koje su imali ranije zbog prijavljivanja sada nisu želeli pred kamere.

Nedaleko odavde, na samo četiri kilometra, nalazi se vodoizvorište.

Neiskorišćeni delovi piletine morali su da se odvoje od ostalog smeća kako bi se nosili u spalionicu. Komunalne službe od juče ujutru čiste ovaj nered.

Dodatan problem, kako kažu iz Opštine, jeste da i neke firme iz Vojvodine ovde istovaruju otpad jer su kazne u pokrajini pet puta više nego u Beogradu.

– Tako smo u Petrovčiću imali problem sa firmama koje su uhvaćene na delu i koje su nastavile i dalje da plaćaju kazne i da istovaruju građevinski materijal – dodaje Baroš.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTS

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike