Ne izlazite nigde, vazduh je veoma opasan: Borča u "bordo zoni", Vračar u "ljubičastoj"

25.02.2021

22:11 >> 07:00

0

Kako je objavio portal aqicn.org,  na Vračaru je večeras zabeležen indeks zagađenosti 256, a Borča je čak u bordo zoni sa nivoom čestica 292

Ne izlazite nigde, vazduh je veoma opasan: Borča u "bordo zoni", Vračar u "ljubičastoj"
Copyright Foto: Printskrin/http://aqicn.org

Delovi Beograda su večeras u ljubičastoj i bordo zoni zagađenja vazduha. Kako je objavio portal aqicn.org,  na Vračaru je večeras zabeležen indeks zagađenosti 256, a Borča je čak u bordo zoni sa nivoom čestica 315.

Ljubičasta zona podrazumeva približavanje vanrednim uslovima, kao i verovatnoću da je cela populacija pogođena zagađenošću. Na ovom nivou zagađenosti, svi treba da izbegavaju boravak napolju, naročito na duže vreme.

-Aktivna deca i odrasli, te ljudi sa srčanim i respiratornim oboljenjima poput astme treba da izbegavaju svaki boravak na otvorenom. Svi ostali, posebno deca, treba maksimalno da ograniče boravak na otvorenom, a sve aktivnosti potrebno je preusmeriti na zatvoren prostor. Potrebno je maksimalno smanjiti ili potpuno izbegavati naporne aktivnosti na otvorenom koje su praćene ubrzanim i dubokim disanjem – navodi AQI za ljubičastu zonu zagađenja.

Pročitajte još:

Ostali delovi Beograda nalazi se u crvenoj zoni, a najveća zagađenost zabeležena je na Zvezdari, Vračaru i Pančevu.

Crvena zona znači da svi mogu osećati posledice zagađenja, a osetljive grupe bi trebalo da izbegavaju duži boravak napolju. Deci i osobama sa respiratornim problemima se savetuje da ne izlaze napolje, dok se ostalima preporučuje da ograniče svoje vreme na otvorenom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike