Tokom vikenda u Beogradu ispražnjeno 11 objekata, napisano 150 kazni građanima

08.03.2021

14:14 >> 14:05

0

Autor: Jovana Vrećo

Sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darka Glavaš apelovao je na sve sugrađane da poštuju propi

Tokom vikenda u Beogradu ispražnjeno 11 objekata, napisano 150 kazni građanima
Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Tokom kontrole poštovanja propisanih mera za borbu protiv koronavirusa, u Beogradu je tokom vikenda ispražnjeno 11 ugostiteljskih objekata jer su radili u vreme kada to nije dozvoljeno, četiri su zatvorena jer su radila bez dozvole za rad, a napisano je 150 mandatnih kazni u iznosu od 5.000 dinara sugrađanima koji nisu poštovali epidemiološke mere.

Prema rečima sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darka Glavaša, kontrole su tokom ovog vikenda bile intenzivne, a u svakoj smeni radilo je minimum po devet patrola, odnosno kombinovanih ekipa Komunalne milicije, gradskog Sekretarijata za inspekcijske poslove i republičke inspekcije. Glavaš je Tanjug rekao da je tokom vikenda kontrolisano ukupno 1.200 objekata, od čega 1.000 ugostiteljskih, dok su ostalo bili veći trgovinski lanci i tržni centri.

Tanjug/ Zoran Žestić

Naveo je da je tokom kontrola izrečeno 11 mera pražnjenja objekata koji su radili u vreme kada to nije dozvoljeno, te da su lica odgovorna za te objekte procesuirana. Primećeno je, kaže, da ima sugrađana koji je ne poštuju epidemiološke mere i precizirao da je tokom vikenda napisano 150 mandatnih kazni u iznosu od 5.000 dinara za lica koja nisu poštovala mere. Glavaš je rekao da je tokom kontrole ovog vikenda utvrđeno i da su četiri ugostitelja radila bez dozvole za rad i istakao da su njihovi lokali zatvoreni.

Apelovao je na sve sugrađane da poštuju propisane mere i da se prijave za vakcinaciju, kao i da svi koji su primili prvu dozu vakcine nastave da nose zaštitnu opremu, drže fizičku distancu…

Pročitajte još:

– Apelujem na sve da se pridržavaju osnovnih mera Kriznog štaba, a to je uvek nošenje zaštitne opreme u zatvorenom prostoru, vozilima javnog gradskog prevoza, držanje fizičke distance koliko god je to moguće i naravno mere pojačane higijene – rekao je Glavaš.

Naveo je da će se u narednim danima nastaviti sa kontrolama i dodao da će fokus biti na ugostiteljskim objektima, velikim trgovinskim lancima, tržnim centrima i drugim prostorima gde se može grupisati veći broj ljudi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike