Nastavlja se akcija "Drvo za Beograd": Gradonačelnik i ambasador Kuvajta zasadili 50 novih stabala

10.03.2021

10:45

0

Cilj akcije da se do kraja marta pređe broj od dve hiljade zasađenih sadnica - rekao je prof. dr Radojičić

Nastavlja se akcija "Drvo za Beograd": Gradonačelnik i ambasador Kuvajta zasadili 50 novih stabala
Copyright Beoinfo

Na levoj obali Save, u Parku Republike Srpske, simbolično su danas gradonačelnik prof. dr Zoran Radojičić i ambasador Kuvajta Jusef Abdulsamad zasadili 50 javora u okviru akcije “Drvo za Beograd”.

– Akcija “Drvo za Beograd” počela je pre više od godinu danu, tačnije krajem novembra 2019. godine. Vrlo sam zadovoljan što sa našim prijateljima možemo da održimo kontinuitet ove akcije. Do sada smo posadili 1.800 kvalitetnih sadnica. Sa današnjih pedeset sadnica imaćemo brojku od 1.850. Sadnja je moguća od poslednje nedelje novembra do treće nedelje marta, tako da ćemo još u toku naredne dve nedelje nastaviti akciju, u ovoj našoj, sada već drugoj sezoni ozelenjavanja Beograda – rekao je gradonačelnik Radojičić.

Beoinfo

On je dodao da je cilj akcije da se do kraja marta pređe broj od dve hiljade zasađenih sadnica, i da se sasvim sigurno bližimo ostvarenju tog cilja.

Beoinfo

Ambasador Kuvajta Jusef Abdulsamad je izrazio zadovoljstvo što će ove sadnice biti simbol odnosa naše dve države. Sadnice će nastaviti da rastu kao što će nastaviti da raste i saradnja između dve zemlje i njihovih prestonica.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike