Grad izabrao izvođača radova: Naselje Ritopek uskoro dobija vodovodnu mrežu

10.03.2021

12:29

0

Radovi će početi u narednih mesec dana

Grad izabrao izvođača radova: Naselje Ritopek uskoro dobija vodovodnu mrežu
Copyright Pixabay

Grad Beograd izabrao je izvođača radova za izgradnju vodovodne mreže u naselju Ritopek u opštini Grocka, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić i dodao da će radovi početi u narednih mesec dana.

Vesić je podsetio da je Ritopek jedno od naselja na teritoriji opštine Grocka koje je ugroženo zbog problema sa vodosnabdevanjem.

– Kako što je Grad više puta obećao, uspeli smo da završimo projekat, da sprovedemo javnu nabavku tako da ćemo u narednih mesec dana početi sa radovima na izgradnji vodovoda u donjim delovima Ritopeka – rekao je Vesić za Tanjug.

Pixabay

Naveo je da će biti izgrađeno 7.480 metara vodovodne mreže, jedna crpna stanica, rezervoar i prekidna komora, kao i da će se vodovod raditi u tri visinske zone.

– Kada budemo završili taj posao, a biće završen za sedam meseci, obezbedićemo stabilno vodosnabdevanje za građane starog i delove novog Ritopeka – rekao je Vesić.

Naveo je da je za delove novog Ritopeka koji se nalaze u višoj zoni neopodno da se projektuje posebno vodovod i dodao da je na tenderu izabran i izvođač za izradu tog projekta.

– Kada završimo taj projekat, što će trajati nekoliko meseci, odmah ćemo raspisati nabavku za izgradnju još 8,2 kilometara vodovodne mreže za više delove Ritopeka. To znači da ćemo konačno i zauvek rešiti problem snabdevanja tog naselja – rekao je Vesić.

Pročitajte još

Dodao je da je pre nekoliko nedelja raspisan tender za odvojke za Grocku i Vrčin u okviru izgradnje regionalnog vodovoda Makiš-Mladenovac i dodao da će do marta 2022. godine biti izgrađeno skoro 17 kilometara vodovodne mreže koja će spajati Grocku i Vrčin sa regionalnim vodovodom.

Vesić je najavio da će u junu biti raspisan tender za izgradnju odvojaka za Pudarce, Dražanj, Kamendol, Umčare – sva sela u opštini Grocka koja nemaju vodu.

– Oni bi trebalo da dobiju vodu do 2023. godine tako da ćemo do tada konačno rešiti problem vodosnabdevanja na teritoriji opštine Gročka – dodao je Vesić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike