Komunalna milicija izrekla kazne za koncerte Crvene jabuke: Evo koliko koštaju penali!

11.03.2021

16:00 >> 16:59

0

Autor: J.B.O.

Koncerti su održabi 8. i 9. marta

Komunalna milicija izrekla kazne za koncerte Crvene jabuke: Evo koliko koštaju penali!
Copyright Crvena jabuka ATAImages/Milan Maričić

Komunalna milicija je na osnovu Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti izdala prekršajne naloge za nepoštovanje epidemioloških mera prilikom održavanja koncerta Crvene jabuke u Kombank dvorani u utorak 9. marta 2021. godine.

Izrečene kazne su 300.000 dinara za pravno lice, 50.000 dinara za odgovorno lice u pravnom licu i 30.000 dinara za kovid redara.

Komunalna policija je na osnovu Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti Kombank dvorani u Beogradu izrekla tri kazne zbog održavanja koncerta grupe Crvena jabuka, 9. marta, izjavio je za Tanjug načelnik Komunalne milicije u Beogradu Ivan Divac.

Prema njegovim rečima kazne su izrečene zbog nepoštovanja epidemioloških mera, a prekršaj se ogleda u tri stvari.

– Prva je ta što prisutni u dvorani nisu nosili maske, druga što je posetilaca bilo više nego što je smelo, jer je organizator prijavio 430 prisutnih, što bi prema propisima zahtevalo da dvorana ima 1.800 metara kvadratnih koje ona nema, a treći prekršaj se ogleda u tome što se koncert ne smatra kulturnim već zabavnim događajem – rekao je Divac.

Da podsetimo, ministarka kulture i informisanja Maja Gojković izjavila je danas da će se na sednici Kriznog štaba razgovarati o tome ko će biti kažnjen zbog održavanja koncerta.

Grupa “Crvena jabuka” je dve noći zaredom (8. i 9. marta) u Beogradu održala koncerte, a u ovoj dvorani su i drugi izvođači imali zakazane nastupe, koji su, kako je rečeno, sada otkazani.

Pročitajte još:

Iako je posetiocima na ulazu merena temperatura, a na sajtu pisalo kako su kapaciteti Kombank dvorane bili smanjeni, te da je držana distanca, koliko je to uopšte moguće tokom održavanja koncerta u zatvorenom prostoru, epidemiološke mere koje je preporučio Krizni štab su prekršene.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike