Radojičić sa privatnim i NVO o zelenom gradu: Važno je podići svet građana o značaju reciklaže

12.03.2021

15:56

0

On je rekao da je bilo reči i o potencijalima koje imaju beogradske opštine kada je u pitanju razvrstavanje otpada

Radojičić sa privatnim i NVO o zelenom gradu: Važno je podići svet građana o značaju reciklaže
Copyright Pixabay

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić razgovarao je danas sa predstavnicima nevladinog i privatnog sektora o uključivanju Grada Beograda u regionalni projekat koji je usmeren na reciklažu i upravljanje otpadom, saopštio je Sekretarijat za informisanje.

Radojičić je rekao da je bilo reči o potencijalima koje imaju beogradske opštine kada je u pitanju razvrstavanje otpada.

Naglasio je da je važno da se paralelno sa jačanjem kapaciteta za upravljanje otpadom radi i na podizanju svesti kod građana o značaju i načinima reciklaže.

Tanjug/Tara Radovanović

– Srbija je postavila cilj da do 2023. godine količina sakupljenog ambalažnog otpada bude 63 odsto. Važno je da idemo u susret izazovima koji se tiču zaštite životne sredine i da planski radimo – rekao je gradonačelnik.

Kaže da je, pored smanjivanje deponovanog otpada, recikliranje važno jer se tako štedi i energiju i navodi da se procenjuje da se za proizvodnju jedne staklene flaše koristi energija za četiri sijalice od 100 vati.

Pixabay

– Otpad u svetu odavno nije otpad, već resurs. Važno je da za bolje iskorišćenje otpada sarađujemo i sa svim raspoloživim sektorima, nevladinim ogranizacijama, privatnim sektorom, kako bi smo zaštitili životnu sredinu i smanjili količinu otpada koja se odnosi na deponije – rekao je Radojičić.

Gradonačelnik je naveo da gradske službe, kao što je JKP “Gradska čistoća”, imaju kapacitete da dalje razvijaju ove sisteme.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike