Prijavili ih stanari: Osam kafića radilo uprkos zabrani - u jednom lokalu zatečene 82 osobe

13.03.2021

08:47

0

Dujović je za RTS rekao da su lokali ispražnjeni, a da su vlasnici i gosti dobili prekršajne prijave

Prijavili ih stanari: Osam kafića radilo uprkos zabrani - u jednom lokalu zatečene 82 osobe
Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Zamenik šefa Komunalne milicije Beograda Darko Dujović izjavio je da je u petak uveče osam ugostiteljskih objekata u Beogradu radilo uprkos zabrani i da je najveći broj gostiju zatečen u lokalu na Dorćolu.

Dujović je za RTS rekao da su lokali ispražnjeni, a da su vlasnici i gosti dobili prekršajne prijave. On je naveo da je komunalna milicija, uz asistenciju policije, u jednom lokalu na Dorćolu zatekla 82 osobe i naredila gostima da napuste objekat.

Antonio Ahel/ATAImages

– Protiv svih će biti izrečene prekršajne prijave, odnosno prekršajni nalozi za nepoštovanje mera, kako gostima tako i vlasniku, odnosno direktoru ugostiteljskog objekta, i pravnom licu na koje je registrovan objekat – rekao je Dujović i dodao da su prijavu dobili od građana.

Dujović je naveo da na preostalih sedam mesta nije bilo toliko ljudi, ali da su i tu kršene epidemiološke mere.

– Gosti nisu nosili maske, nije se poštovala distanca. Svi lokali su zatvoreni i protiv svih je podneta odgovarajuća prekršajna prijava – naglasio je Dujović.

Pročitajte još

Odgovarajući na pitanje kako je moguće da Srbija dnevno ima više od 4.500 zaraženih korona virusom, a da se održavaju koncerti, Dujović je rekao da su takva okupljanja u najmanju ruku neozbiljna i da nije normalno da se neko pod izgovorom kulturno-umetničke manifestacije tako ponaša.

On je objasnio da će članom 10 uredbe Vlade dozvoljene kulturno-umetničke manifestacije u zatvorenom prostoru sa najviše 500 ljudi, tako da svako drugo mesto za seđenje bude slobodno i uz obavezno nošenje zaštitnih maski posetilaca, kao i zaposlenih koji učestvuju u organizaciji događaja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike