Nastavljena akcija "Drvo za Beograd": Radojičić i ambasador Indije posadili 25 stabala u parku "Ušće"

16.03.2021

12:57

0

Autor: Jovana Vrećo

Prema rečima gradonačelnika današnja sadnja je organizovana u čast 75 godina nezavisnosti Indije

Nastavljena akcija "Drvo za Beograd": Radojičić i ambasador Indije posadili 25 stabala u parku "Ušće"
Copyright Beoinfo

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić danas je, u okviru akcije „Drvo za Beograd”, posadio sa ambasadorom Indije u Srbiji Subratom Batačardžijem 25 stabala u parku “Ušće” na Novom Beogradu.

Radojičić je rekao da je današnja sadnja organizovana i u čast 75 godina nezavisnosti Indije, te da je ambasada ove azijske države tim povodom uzela učešće u akciji “Drvo za Beograd” i donirala stabla gradu Beogradu.

– Nastavljamo sa akcijom “Drvo za Beograd”. Danas mi je posebno zadovoljstvo što u parku “Ušće” imam priliku da zajedno sa ambasadorom Indije posadim 25 stabala koja će naš grad učiniti zelenijim i zdravijim – rekao je Radojičić.

Beoinfo

On je dodao da je važno da se nastavi sa ovom akcijom kako bi i druge društveno odgovorne kompanije, ambasade, institucije i organizacije, koje mogu da pomognu, učestvovale i tako doprinele kvalitetnijoj zaštiti životne sredine u Beogradu.

– Stablo po stablo, drvored po drvored, i učinićemo Beograd zelenijim i zdravijim mestom za život, a sve u sklopu ostvarenja cilja da u Beogradu imamo 25 odsto zelenih površina od ukupne teritorije – ocenio je gradonačelnik Radojičić.

Pročitajte još:

Ambasador Indije Subrata Batačardži je zahvalio gradonačelniku Radojičiću na prilici da učestvuje u akciji „Drvo za Beograd”.

– Danas sadimo stabla u Srbiji i slavimo 75 godina nezavisnosti Indije. Postoji jasna veza između ovih događaja, jer sadnjom stabala ne doprinosimo samo boljem vazduhu isključivo u Beogradu i Srbiji već i globalno – rekao je Batačardži.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike