Na zahtev roditelja: Gradi se produženi boravak u školi u Kneževcu

18.03.2021

11:36

0

Autor: Jovana Vrećo

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Milosav Miličković i predsednik gradske opštine Rakovica Miloš Simić sa saradnicima, posetili su dana

Na zahtev roditelja: Gradi se produženi boravak u školi u Kneževcu
Copyright Beoinfo

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Milosav Miličković i predsednik gradske opštine Rakovica Miloš Simić sa saradnicima, posetili su danas Osnovnu školu “14. oktobar” u Kneževcu, saopšteno je iz ove opštine.

Zajedno sa direktorkom škole Milenom Odalović obišli su radove na izgradnji produženog boravka, koje su zahtevali roditelji učenika koji pohađaju ovu školu.

Osnovnu školu “14. oktobar” u Kneževcu pohađa oko 250 učenika od prvog do osmog razreda, podeljenih u devet odeljenja.

Novi produženi boravak imaće površinu oko 70 kvadratnih metara, a radove sopstvenim sredstvima finansira Opština Rakovica. Izgradnjom produženog boravka deo učenika mlađih razreda imaće priliku da u sigurnom okruženju provede vreme nakon nastave i bezbedno sačeka roditelje. Opština Rakovica je 2017. godine već prilagodila prostorije za produženi boravak dece u objektu OŠ “14. oktobar” u Gočkoj ulici, tako da će uskoro oba objekta ove škole imati prostorije za produženi boravak učenika.

Beoinfo

Nakon obilaska radova, obišli su i prostorije Mesne zajednice “Kneževac” koja se nalazi pored škole. U ovoj mesnoj zajednici deo prostorija je prilagođen za potrebe održavanja časova fizičkog vaspitanja za učenike škole u Kneževcu. Osim sale, izgrađene su svlačionice, rekonstruisani su mokri čvorovi, kako bi učenici imali sve uslove za bavljenje sportom. Rekonstruisana površina iznosi 250 kvadratnih metara.

U OŠ “14. oktobar” u Kneževcu su, osim izgradnje produženog boravka, završeni i radovi na izgradnji pregradnih zidova po učionicama, završena je sanacija stepeništa, dok je u prethodnom periodu saniran krov, uređen mokri čvor, kompletno su zamenjene elektroinstalacije, a renoviran je i sportski teren ispred škole.

Beoinfo

Kako bi se podigao nivo bezbednosti učenika, u školi je postavljena zaštitna ograda, a biće postavljen i novi video-nadzor. Po završetku instalacije, video-nadzor će biti uvezan sa Policijskom stanicom Rakovica, gde će policijski službenici imati svakoga časa uvid u to šta se dešava u dvorištu škole, a u slučaju potrebe, moći će brzo da reaguju. Gradska opština Rakovica je u saradnji sa Policijskom stanicom Rakovica 2018. godine u rad pustila monitoring centar koji povezuje video-nadzor svih rakovičkih škola sa Policijskom stanicom Rakovica. Sa policijskom stanicom povezane su 162 kamere visoke rezolucije, koje se nalaze u osnovnim i srednjim školama, zahvaljujući kojima je bezbednost učenika podignuta na najviši nivo.

Pročitajte još:

U sklopu tekućeg održavanja rakovičkih osnovnih škola, koje sopstvenim sredstvima finansira Opština Rakovica, do sada su završeni radovi u Osnovnoj školi “Đura Jakšić”. U ovoj školi rekonstruisana je sala za fizičko vaspitanje, zamenjeni su vrata i prozori, a završeni su i molersko-farbarski radovi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike