Dodatna oprema za beogradske vrtiće: Još po 100 hiljada maski i pari rukavica

19.03.2021

13:45 >> 13:29

0

Autor: Lj. S.

Osim sredstava za higijenu i dezinfekciju, gradski sekretar Gak je rekao da je do sada vrtićima za nabavku opreme isplaćeno oko 35 miliona dinara

Dodatna oprema za beogradske vrtiće: Još po 100 hiljada maski i pari rukavica
Foto: Pixabay (Ilustracija)

Beogradski vrtići opremljeni su svom neophodnom zaštitnom opremom potrebnom za sprovođenje svih epidemioloških mera i bezbedan boravak dece i zaposlenih, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Osim sredstava za higijenu i dezinfekciju, kako je rekao, do sada je vrtićima za nabavku opreme isplaćeno i oko 35 miliona dinara a tokom sledeće nedelje dobiće još 100 hiljada zaštitnih maski i 100 hiljada pari rukavica, dve hiljade litara natrijum-hipohlorita i hiljadu litara alkohola.

Pixabay

– Svakodnevno se prate potrebe svake ustanove i sve se na vreme nabavlja. Ništa im nije nedostajalo od početka epidemije i tako će i ostati dok god vrtići rade u ovim okolnostima. Bezbednost svih je na prvom mestu – rekao je Gak.

Prema njegovim rečima, u ovom trenutku je dolaznost upisane dece u beogradske vrtiće nešto ispod 50 odsto, odnosno u vrtiće dolazi svako drugo dete.

– Svaki slučaj zaraze smo do sada držali pod kontrolom. Nastavljanjem poštovanja strogih pravila rada i vakcinacije zaposlenih u predškolskim ustanovama možemo se izboriti sa virusom u vrtićima – zaključio je Gak.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Najčitanije Vesti