U Padinskoj skeli svaki treći pozitivan: Dnevno i do 500 pacijenata, od ponedeljka vakcinacija bez zakazivanja

19.03.2021

13:58 >> 14:57

0

Domovi zdravlja postaju temelj zdravstva - rekao je direktor DZ Dr Milutin Ivković

U Padinskoj skeli svaki treći pozitivan: Dnevno i do 500 pacijenata, od ponedeljka vakcinacija bez zakazivanja
Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

U Domu zdravlja “Dr Milutin Ivković” u paliluskom naselju Padinska skela otvoren je punkt za vakcinaciju, a danas bi vakcinu protiv kovida-19 trebalo da primi oko stotinu ljudi.

Direktor te zdravstvene ustanove Aleksandar Stojanović kaže da će u rubnim delovima opštine Palilula od ponedeljka krenuti vakcinacija bez zakazivanja i poziva sugrađane da se odazivu toj akciji.

“Domovi zdravlja postaju temelj zdravstva”, poručio je Stojanović novinarima i naveo da je najveća tražnja za Sinofarm vakcinom, ali i da u ponudi ima i drugih.

Dnevno oko 500 pregleda

Tanjug/Strahinja Aćimović

U kovid ambulanti u Padinskoj skeli povećan je broj pregleda ljudi sa sumnjom na koronavirus, a direktor te zdravstvene ustanove napominje da su sada teže kliničke slike i da je više pacijenata za hospitalizaciju.

On je rekao da se dnevno pregleda više od 500 ljudi, a da noćna ambulanta ima 100 pregleda.

“Imamo konstantno povećanje broja pregleda u kovid ambulantama. Nije dobro, 90 odsto su prvi kontrolni pregledi, drugih ima veoma malo. Klinička slika je veoma složena, a virus se u roku od dva dana manifestuje sa teškom upalom pluća i pacijenti dolaze u težem stanju, od kojih je većina za hospitalizaciju”, rekao je Stojanović novinarima.

Tanjug/Strahinja Aćimović

Kako kaže, svaki treći je pozitivan na kovid-19.

Stojanović navodi da je povećan broj dece koji dolaze na preglede i dodaje da ih je sada dnevno više od 100, uglavnom sa blažim simptomima.

Pročitajte još

Navodi i da se u tu zdravstvenu ustanovu u poslednjih deset dana javljaju čitave porodice zaražene s kovid-19.

“Klinička slika dece je većinom blaga, a imamo slučajeve da su deca na kućnom lečenju, a otac i majka na Infektivnoj klinici ili u KBC Zvezdara, sa težom kliničkom slikom”, rekao je Stojanović.

Ukazuje i da, od oko 1.000 zaposlenih, petoro-šestoro ima kovid, i da Dom zdravlja u Padinskoj skeli nema problema sa brojem zaposlenih.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike