Posle punih 60 radnih dana: Očišćen Čukarički rukavac, odneto skoro 40.000 kubika mulja (FOTO)

23.03.2021

14:21 >> 09:03

0

Autor: Jovana Vrećo

Takođe je pročišćen i prolaz od Topčiderke ka Savi, tako da je rukavac postao pristojno mesto za život, šetnju, rad veslačkih klubova i bavljenje sporto

Posle punih 60 radnih dana: Očišćen Čukarički rukavac, odneto skoro 40.000 kubika mulja (FOTO)
Čukarički rukavac i Most na Adi - Copyright Tanjug/ Rade Prelić

Beograd je na Svetski dan voda, koji se obeležava danas, 22. marta, dobio očišćen Čukarički rukavac odakle je zahvaljujući akciji “Srbijavoda” odneto 39.500 kubika mulja, izjavio je jedan od rukovodilaca tog vodoprivrednog preduzeća Jovan Basta.

Basta je rekao za Tanjug da je današnji dan prilika da se proglasi završetak radova na Čukaričkom rukavcu, čije je čišćenje trajalo kako je i planom predviđeno punih 60 radnih dana.

– Izvađeno je skoro 40.000 kubika mulja, bavili smo se samo nanosom a ne sedimentima – rekao je Basta i dodao da je pročišćen i otvoren prolaz Topčiderke ka Savi tako da je rukavac postao pristojno mesto za život, šetnju, rad veslačkih klubova i bavljenje sportom.

Tanjug/ Rade Prelić

Basta je upozorio da je važno da se podiže ekološka svest građana, da se zna šta jedan sliv moze da trpi, šta se sme i šta može da se izgradi.

Predsednik veslačkog kluba Partizan Ivan Brajtigam i sekretar Veslačkog saveza Vladan Milosavljević izrazili su zahvalnost svima koji su učestvovali u akciji čišćenja Čukaričkog rukavca čime je problem rešen na duže vreme.

Pročitajte još:

Pozvali su roditelje i decu da im se pridruže i dođu u jedan od veslačkih klubova u rukavcu – Grafičar, Zvezdu ili Partizan i naglasili da svi treba da imaju na umu i dodatnu prednost tog sporata u doba epidemije.

Korist će, kako su naveli, imati i korisnici marina, koji će, nakon čišćenja moći bez probema da uplove i isplove u rukavac.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike