Radojičić osudio skrnavljenje spomenika Stefanu Nemanji: Neprihvatljivo ponašanje

28.03.2021

19:21 >> 19:00

0

Autor: J. V.

Gradonačelnik je istakao da je profesionalnom intervencijom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova počinilac pronađen i priveden

Radojičić osudio skrnavljenje spomenika Stefanu Nemanji: Neprihvatljivo ponašanje
Gradonačelnik Beograda, Zoran Radojičić ATA Images/Antonio Ahel

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić izjavio je da je užasnut činjenicom da je neko pomislio, a ne i uradio čin skrnavljenja spomenika Stefanu Nemanji.

On je istakao da je profesionalnom intervencijom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova počinilac pronađen i priveden. Koristim ovu priliku da im se zahvalim na brzoj reakciji.

–Beograd je bio i ostao otvoren grad. Svakome i kada je bilo najteže dao je utočište i mogućnost da živi i radi. Ovo je razlog više da svako treba da poštuje ovaj grad i niko nema pravo da ga uništava. Kako sam informisan kod ovog prestupnika pronađene su određene nedozvoljene psihoaktivne supstance, ali to nije razlog da se ovo ne osudi i pošalje jasna poruka da je ovakvo ponašanje neprihvatljivo bez obzira od koga dolazi – rekao je gradonačelnik.

Pročitajte još:

On je naglasio da je ovo opomena za sve, da svako sa svoje strane uradi nešto za ovaj grad.

–Hajde da se složimo da ne uništavamo fasade grafitima, da ne pravimo divlje deponije, da zajedno čuvamo i unapređujemo naš grad. Koristim ovu priliku da naglasim da zbog ovog kao i drugih slučajeva narušavanja javnog i komunalnog reda, Grad Beograd je raspisao konkurs za još 52 komunalna milicajca. Razgovaraću sutra sa sekretarom za poslove komunalne milicije Ivanom Divcem i dogovoriti kako da dodatno pojačamo njihovo prisustvo i na ovakvim mestima – zaključio je Radojičić.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo