Ministarka Vujović zasadila prve sadnice u opštini Stari grad: Ozelenjavanje gradskih zona značajno za kvalitet vazduha (FOTO)

29.03.2021

10:53

0

Autor: J.B.O.

Važno nam je da ozelenimo što više gradskih zona, a u tom poslu Ministarstvo je pouzdan partner gradovima i opštinama

Ministarka Vujović zasadila prve sadnice u opštini Stari grad: Ozelenjavanje gradskih zona značajno za kvalitet vazduha (FOTO)
Copyright ekologija.gov.rs

Ministarka zaštite životne sredine Srbije Irena Vujović posadila je danas prve sadnice u beogradskoj opštini Stari grad i poručila da je ozelenjavanje, posebno gradskih zona, od izuzetnog značaja za kvalitet vazduha koji građani udišu.

– Važno nam je da ozelenimo što više gradskih zona, a u tom poslu Ministarstvo je pouzdan partner gradovima i opštinama i nastavićemo da podržavamo dobre projekte – poručila je Vujovićeva, koja je s predsednikom te opštine Radoslavom Marjanovićem posadila prve sadnice u okviru projekta “Ozeleni Stari grad“.

ekologija.gov.rs

Ministarka je, kako se navodi u saopštenju, podsetila da je za sufinansiranje projekata pošumljavanja i ozelenjavanja širom Srbije, Ministarstvo izdvojilo 100 miliona dinara i dodala da je Stari grad među 38 opština i gradova kojima su dodeljena sredstva za tu namenu.

ekologija.gov.rs

Predsednik Starog grada Marjanović je najavio da će se sadnja nastaviti i u narednim danima na prostoru naselja 25. maj.

– Krenuli smo od priobalja, jer veliki broj naših sugrađana i komšija svoje slobodno vreme provode uz reku. Cilj nam je da u narednim godinama na teritoriji naše opštine zasadimo veliki broj sadnica drveća kako bismo život u centru učinili boljim i prijatnijim – kazao je Marjanović.

ekologija.gov.rs

Ministarka Vujović je pohvalila opštinu Stari grad i sve druge lokalne samouprave u Srbiji koje su kandidovale dobre projekte na konkursima Ministarstva i time, kako ističe, pokazale da je segmet zaštite životne sredine visoko postavljen u njihovom radu.

Pročitajte još:

– Sve aktivnosti koje su usmerene ka unapređenju kvaliteta životne sredine, a generisane su sa lokala, doprinose poboljšanju ukupne ekološke slike Srbije – podvukla je Vujovićeva.

Uz tehničku podršku JKP “Zelenilo Beograd”, zasađen je novi drvored duž biciklističke staze, na potezu od Spomenika braniocima Beograda ka Kuli nebojši.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike