Ko je crtao krstiće iznad zvona: Policija provera misteriozne oznake u novobeogradskim zgradama

31.03.2021

16:00 >> 15:56

0

Autor: Lj. S.

Do sada je podneto pet prijava

Ko je crtao krstiće iznad zvona: Policija provera misteriozne oznake u novobeogradskim zgradama
Foto:ATAImages/Antonio Ahel

Građani koji su nalazili krstiće na zvonu svojih stanova prijavili su slučaj policiji, a kako Kurir nezvanično saznaje obavešteno je i nadležno tužilaštvo.

Prema saznanju ovog lista, do sada je podneto pet prijava.

Facebook/Nataša Kolarević

– Policija radi na slučaju, a obavešteno je tužilaštvo ali i svi nadležni. Tužilaštvo se izjasnilo da za sada nema elemenata krivičnog dela. Policija pregleda snimke video nadzora, te se veruje da će ubrzo biti poznato ko i zašto to radi. Bitno je reći da svakako građani nemaju razloga za strah – rekao je izvor Kurira upoznat sa slučajem.

Facebook/Velimir Palov

Podsetimo, stanovnici novobeogradskih blokova 45 i 64 proteklih dana žive u strahu jer su im se kod ulaznih vrata stanova, pored zvona, pojavile rukom pisane oznake, tačnije slovo X, kao i brojevi, koji bi mogli da označavaju vreme.

Novobeogradani su na ovaj problem ukazali preko Fejsbuk grupe Blok 45 info, a ubrzo su saznali da se iza svega toga najverovatnije kriju lopovi, koji na ovaj način, navodno tipuju stanove za pljačku. Pojedini stanari su se žalili i da ih prethodnih dana neko zove na fiksni telefon, a nakon što se jave, veza se prekida.

Pročitajte još

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi