Budući projekti u prestonici: Stojčić o gradnji gondole, Mitićevoj rupi i Skadarliji

01.04.2021

07:15 >> 07:43

0

Autor: J. V.

Privremena okretnica trolejbusa kod Studentskog parka će, kako je on kazao, biti pomerena nekoliko desetina metara prema Trgu Republike kako bi se oslobodio pr

Budući projekti u prestonici: Stojčić o gradnji gondole, Mitićevoj rupi i Skadarliji
Copyright Tanjug/ Dragan Kujundžić

Gradski urbanista Marko Stojičić izjavio je sinoć da unutar zidina Beogradske tvrđave nije moguća niti će biti moguća nova gradnja.

Gondola se nalazi u Kalemegdanskom parku, izvan tvrđave, rekao je Stojčić i dodao da se “nikakvo narušavanje ničega što se može nazvati prirodnim ili kulturnim dobrom neće dogoditi”, i da Grad sada nema nikakve aktivnosti na tom planu.

Grad Beograd

– Mi smo završili postupak Plana detaljne regulacija, a sve ono što ide kasnije, odobravanje dozvola, arheološka iskopavanja su nešto što tek treba ili ne treba da se desi i to je pitanje za druge organe – rekao je glavni gradski urbanista gostujući u Beogradskoj hronici na RTS-u.

Govoreći o Mitićevoj rupi na Slaviji, Stojčić je podsetio da je za tu lokaciju u bliskoj i daljoj prošlosti bilo nekoliko konkursa.

– Taj blok nikada nije izgrađen do kraja. U okviru Plana detaljne regulacije za taj prostor, koji upravo radimo, u toku je rani avni uvid gde sve institucije grada i republike treba da se izjasne – naveo je glavni urbanista.

Facebook

Ta lokacija će, kako je objasnio, nakon izgradnje imati jasno definisanu polovinu pod uređenim parkom, jer je tako predviđeno projektnim zadatkom, a to važi i za lokaciju na kojoj je trenutno privremeni parking, naveo je Stojčić.

Privremena okretnica trolejbusa kod Studentskog parka će, kako je Stojčić kazao, biti pomerena nekoliko desetina metara prema Trgu Republike kako bi se oslobodio prostor Vasine ulice.

– Vasina je nekada bila glavna ulica Singidunuma, imaćemo tri bušotine i nadamo se da će Arheološki institut tu naći njegove ostatke – rekao je Stojčić i dodao da je ideja da sve ono što bude nađeno bude izloženo u muzeju na otvorenom.

Pročitajte još:

Pohvalio je gradska komunalna preduzeća koja rade na Skadarliji i istakao da će radovi biti završeni do kraja aprila.

– Imamo razumevanja za ugostitelje i nećemo da dozvolimo da zbog radova ne rade za prvomajske praznike – rekao je gradski urbanista, podsetivši da se završavaju i manje pozicije u Dušanovoj.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike