"Beogradske elektrane" odale počast Slobodanu Trišiću koji je poginuo tokom NATO bombardovanja

04.04.2021

12:32

0

Autor: Jovana Vrećo

Istakli su kako nikada neće zaboraviti kolegu, koji je, pre svega, bio vredan i pošten

"Beogradske elektrane" odale počast Slobodanu Trišiću koji je poginuo tokom NATO bombardovanja
Copyright Beoinfo

Članovi porodice Trišić, menadžment “Beogradskih elektrana” predvođen direktorom Radetom Bastom, kolege, sindikati, predstavnici UBNOR-a i bivši direktori preduzeća položili su danas vence na spomen obeležje Slobodanu Trišiću, radniku “Beogradskih elektrana” koji je poginuo pre 22 godine na svom radnom mestu, za vreme NATO agresije na SRJ i bombardovanja toplane “Novi Beograd”, saopšteno je iz JKP “Beogradske elektrane”.

– Menadžment preduzeća zahvaljuje vrhovnom komandantu i predsedniku Vučiću što, kako navode, svojom promišljenom i mudrom politikom predvodi Srbiju i obezbeđuje brz napredak i razvoj i posle svih izazova koji su pratili našu zemlju. Srbija danas više nije nemoćna i razorena, već je zemlja koja je stala na noge i koja ima za cilj da bude najbolja u ekonomiji da se više nikad ne bi našla u situaciji u kojoj se našla 1999. godine. Iako su posledice ovog bezumnog čina ostavile traga i na zaposlene u preduzeću, koji i danas obolevaju od najtežih bolesti, dokaza za ovaj zločin ima, pa zbog budućih generacija moramo kao narod da se borimo za istinu i pravdu – navodi se u saopštenju.

Beoinfo

– Tačno pre 22 godine, u 4 časa i 26 minuta, časno i pošteno radeći u preduzeću koje građanima Beograda obezbeđuje tople domove, poginuo je Slobodan Trišić od NATO projektila. Nećemo nikada zaboraviti našeg kolegu koji je bio, pre svega, vredan i pošten, koji je marljivo obavljao svoje radne zadatke. Naša obaveza je da sačuvamo sećanje na ovaj tragičan događaj i nedužnu žrtvu. Nismo ni slutili da bi ovaj deo komunalnog sistema Beograda, koji je u potpunosti bio i ostao u civilnoj funkciji, mogao biti meta vojnog napada. Događaji su pokazali da je to bilo naivno. Pogibija našeg kolege Slobodana je uvećala dugi spisak imena civilnih žrtava tog protivpravnog napada na našu zemlju – istakao je Goran Škrbić, bliski kolega poginulog Trišića i šef službe operativne zaštite od požara i obezbeđenja.

Pročitajte još:

Oprostili smo odavno, ali nikada nećemo zaboraviti, stav je menadžmenta “Beogradskih elektrana” predvođenog direktorom Bastom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike