Prolećna akcija se privodi kraju: Uklonjeno devet divljih deponija na Čukarici

07.04.2021

11:30 >> 10:56

0

Očišćen je nagomilan građevinski otpad koji su nesavesni građani odlagali u proteklom zimskom periodu u naseljima Velika Moštanica, Ostružnica, Sremčica

Prolećna akcija se privodi kraju: Uklonjeno devet divljih deponija na Čukarici
24sedam/Goran Sivački - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Devet divljih deponija uklonjeno je na više lokacija na Čukarici čime je velika akcija prolećnog čišćenja privedena kraju, saopšteno je iz Opštine.

Iz Opštine kažu da je u protekle dve nedelje uklonjeno je više od 570 kubnih metara smeća na ukupno devet lokacija.

Akcija je sprovedena na inicijativu Opštine Čukarica, a u saradnji sa Sekretarijatom za zaštitu životne sredine i Javnim komunalnim preduzećem “Gradska čistoća”.

Pročitajte još

Očišćen je nagomilan građevinski otpad koji su nesavesni građani odlagali u proteklom zimskom periodu u naseljima Velika Moštanica, Ostružnica, Sremčica, Cerak i Žarkovo.

Naredna akcija uklanjanja divljih deponija biće organizovana u saradnji sa Ministarstvom za zaštitu životne sredine i njome će, takođe, biti obuhvaćena područja gde su uočene deponije i nagomilan otpad.

– Divlje deponije ne samo da ruže sliku Čukarice, već izuzetno nepovoljno utiču na životnu sredinu. Upućuje se apel građanima da se ponašaju savesno i odgovorno tako što neće narušavati higijenu odlaganjem otpada na nedozvoljen način – nalazi se u saopštenju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike