Majstori 10. maja napuštaju boemsku četvrt: "Skadarlija treba da bude ponos svih nas"

15.04.2021

10:20 >> 10:23

0

Javno osvetljenje postavilo je nov sistem javnog i dekorativnog osvetljenja, Zelenilo je obnovilo i posadilo nove sadnice, a EPS je postavio nove instalacije st

Majstori 10. maja napuštaju boemsku četvrt: "Skadarlija treba da bude ponos svih nas"
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Radovi u Skadarliji privode se kraju, obnavlja se kaldrma na kolovozu i trotoaru, drvored, ulična rasveta, a postavlja se i novi mobilijar, kako bi ta čuvena ulica dobila novi, ulepšani izgled, rekao je danas Tanjugu Vladan Šobota iz “Puteva Beograd”.

Završetak radova očekuje se 10. maja, kada će ulica u potpunosti biti rekonstruisana.

Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Šobota kaže da je na kolovozu i trotoaru urađena asfaltna podloga na koju će se postaviti kaldrma kako bi Skadarska ulica zadržala autentični izgled, ali u obnovljenom i ulepšanom ruhu.

– Trenutno se radi oko 1.300 kvadratnih metara kolovoza i oko 1.900 metara trotoara – naveo je on.

Pročitajte još

Na radovima u obnovi Skadarlije pored “Beograd puta”, učestvovali su i “Beogradski vodovod i kanalizacija”, koji su u potpunosti obnovili vodovodne i kanalizacione instalacije.

“Javno osvetljenje” postavilo je nov sistem javnog i dekorativnog osvetljenja, “Zelenilo” je obnovilo i posadilo nove sadnice, a EPS je postavio nove instalacije struje, rekao je Šobota.

– Nakon ovih radova ulica će biti mnogo lepša. Ovakva reprezentativna ulica zaslužila je da bude u potpunosti obnovljena i da, na pravi način, predstavlja naš grad u duhu boemije i zabave. Ona treba da bude na ponos svih nas – naglasio je Šobota.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike