Hladno vreme "uvlači" čamce u skloništa: Lučka kapetanija apeluje na vlasnike da uklone svoja mala plovila

08.12.2020

09:40 >> 09:42

0

Autor: Jovana Vrećo

Ovo se takođe odnosi i na one koji imaju splav na rekama, odnosno kućice za odmor i rekreaciju

Hladno vreme "uvlači" čamce u skloništa: Lučka kapetanija apeluje na vlasnike da uklone svoja mala plovila
Copyright Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Zbog zimskog perioda i moguće pojave leda na rekama, Beogradska Lučka kapetanija poziva starešine plovila, nautičke klubove, vlasnike čamaca i plutajućih objekata kao i ostale učesnike u vodnom saobraćaju da do 15. decembra preduzmu neophodne mere zbog bezbednosti unutrašnje plovidbe.

Kako se navodi u saopštenju lučke kapetnije, u cilju sprečavanja ugrožavanja ljudskih života, prirode i materijalnih dobara, vlasnici ugostiteljskih plutajućih objekata, sportskih klubova i privezišta za čamce, treba da ojačaju i povećaju broj odbojnika, sidrenih uređaja, užadi za privezivanje i upornih tački na objektu i obali.

Ovo se takođe odnosi i na one koji imaju splav na rekama, odnosno kućice za odmor i rekreaciju.

– Osim toga, pozivamo vlasnike da uklone svoja mala plovila – čamce, plutajuće i druge objekte sa plovnog puta i da ih smeste u zimska skloništa, s obzirom na posledice koje mogu proisteći usled uklanjanja plovidbenih oznaka i pojave nepovoljnih hidrometeoroloških uslova – navodi se u saopštenju, prenose Novosti.

Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Prema potrebi, izdavaće se dodatna uputstva u skladu sa hidrološkim prognozama. Takođe, Lučka kapetanija Beograd će, u okviru svoje nadležnosti, nalagati postupke i radnje propisane zakonom i običajima u plovidbi.

Svi vlasnici plutajućih objekata na prestoničkim rekama, bilo da su oni namenjeni za ugostiteljstvo, sport ili slobodno vreme, dužni su da obavljaju neprekidan nadzor nad bezbednošću svojih lokala na vodi, ili da organizuju dežurstva stručnih lica kako bi se izbegla šteta po ljude ili imovinu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike