U OŠ "Skadarlija" postavljene reciklažne kante: "Važno je da najmlađi čuvaju životnu sredinu"

22.04.2021

08:14 >> 10:01

0

Izvršni direktor za poslove reciklaže JKP Gradska čistoca Mihailo Dosković kaže da je cilj da se u svim školama u Beogradu postave ovakve posude za recikl

U OŠ "Skadarlija" postavljene reciklažne kante: "Važno je da najmlađi čuvaju životnu sredinu"
Copyright Tanjug/Dragan Kujundzić

Opština Stari grad je na Međunarodni dan planete Zemlje koji se obeležava danas, pokrenula akciju postavljanja reciklažnih kanti u sve osnovne škole u toj beogradskoj opštini u cilju edukacije dece o važnosti recikliranja i očuvanja životne sredine.

U osnovnoj školi “Skadarlija” u Francuskoj ulici postavljene su reciklažne kante u svakoj učionici, a izvršni direktor za poslove reciklaže JKP “Gradska čistoca” Mihailo Dosković kaže da je cilj da se u svim školama u Beogradu postave posude za reciklažu kako bi učenici reciklirali.

Tanjug/Dragan Kujundžić

– Ova akcija veoma je značajna kako bi najmlađi sugrađani stekli naviku da odvajaju ambalažni od komunalnog otpada i štite zivotnu sredinu kako bi budućim generacijama ostavili što zdraviju životnu okolinu – naglasio je Dosković.

Pročitajte još

Tokom narednih dana postaviće se reciklažni paketi u svim školama na teritoriji opštine Stari grad, a pomoćnik predsednika opštine Maria Markov naglasila je da će ovom akcijom osnovci imati prilike da se upoznaju sa reciklažom.

– Na ovaj način naši najmlađi sugrađani naučiće od malih nogu kako da ucestvujuu očuvanju životne sredine – rekla je ona.

Tanjug/Dragan Kujundžić

Markov je naglasila da ova akcija predstavlja samo početak i da je plan opštine edukacija najmlađih sugrađana kroz razne radionice.

– Plan je da do kraja godine, u saradnji sa Crvenim krstom Starog grada organizujemo radionice i mini takmičenja kao i ekološke edukative radionice namenjene najmlađim sugrađanima u cilju reciklaze i zastitne zivotne sredine – istakla je Markov.

 

Tanjug/Dragan Kujundzić

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike