Počela Međunarodna biciklistička trka Beograd - Banjaluka: "Najdraži sportski događaj koji spaja jedan narod koji živi u dve države"

22.04.2021

12:20

0

Trka startuje danas po 15. put

Počela Međunarodna biciklistička trka Beograd - Banjaluka: "Najdraži sportski događaj koji spaja jedan narod koji živi u dve države"
Copyright Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić prisustvovao je danas na Trgu republike startu Međunarodne biciklističke trke Beograd – Banjaluka.

On je ovom prilikom istakao da Beograd godišnje organizuje mnogo sportskih događaja, ali da je trka između Beograda i Banjaluke najdraži sportski događaj.

– Najdraži je jer spaja jedan narod koji živi u dve države i dva bratska grada, ali i zato što ujedinjuje sportiste čitavog Balkana, a ne samo iz Srbije i Republike Srpske. Zadovoljan sam što 15. put imamo Međunarodnu trku Beograd-Banjaluka i time pokazujemo da smo zajedno i u sportu i životu, kao i u svim drugim oblastima – rekao je Vesić.

Vesić je svim takmičarima poželeo uspešnu trku i zahvalio organizatorima, a pre svega biciklističkim savezima Srbije i Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine.

Beoinfo

– Na taj način pokazujemo da zajednički možemo da organizujemo lepe sportske događaje koji svedoče o zajedništvu jednog naroda. Takođe, pokazujemo da možemo funkcionisati zajedno bez obzira na to gde živimo – rekao je Vesić.

Direktor trke Beograd-Banjaluka Vladimir Kuvalja istakao je da u svakoj organizaciji ima turbulencija, ali da su uspeli da organizuju ovu trku zahvaljujući podršci Grada Beograda.

– Srbija i Beograd su nam omogućili da se vakcinišu kako sportisti iz Republike Srpske tako i iz Republike Severne Makedonije i zahvaljujući tome nalazimo se danas ovde. Trka startuje danas po 15. put, a prva etapa podrazumeva rutu od Beograda do Šapca, a druga rutu od Obrenovca do Bijeljine, gde granični prelaz bez zaustavljanja prelazimo. Treća etapa obuhvata rutu od Bijeljine do Vlasenice, a potom se selimo za grad Prijedor koji je prvi put ove godine domaćin trke Beograd–Banjaluka. Ambasador Bosne i Hercegovine u Severnoj Makedoniji Dragan Jaćimović je zajedno sa gradonačelnikom Prijedora Daliborom Pavlovićem omogućio da se realizuje ova etapa. Poslednja etapa je iz Gradiške do Banjaluke – rekao je Kuvalja.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović izrazio je zadovoljstvo što je Prijedor prvi put posle 15 godina domaćin poslednje etape ovako prestižne trke.

– Ponosni smo što smo deo saradnje između Republike Srpske i Srbije, a ova trka povezaće Prijedor i Beograd i u narednom periodu – rekao je Pavlović i poželeo sreću učesnicima trke.

Početku trke su prisustvovali i direktor trke Beograd–Banjaluka Vladimir Kuvalja, gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović, šef predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović, gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, osnivač trke Beograd–Banjaluka Tihomir Kuvalja, kao i predsednik Biciklističkog saveza Srbije Radomir Pavlović.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike