Posebni termini za vakcinaciju osoba sa invaliditetom: Na raspolaganju "Sinofarmovo" cepivo

23.04.2021

09:01 >> 09:08

0

Predsednica Saveta za cerebralnu i dečju paralizu Dilbera Sarajlić ukazala je da je interesovanje članstva veliko

Posebni termini za vakcinaciju osoba sa invaliditetom: Na raspolaganju "Sinofarmovo" cepivo
Copyright Beoinfo

Grad Beograd je udruženjima osoba sa invaliditetom omogućio posebne termine za vakcinaciju, izjavila je danas gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Ona je navela da su se jutros u ambulanti Doma zdravlja “Stari grad” u Vanizelosovoj ulici vakcinisali samo korisnici Udruženja osoba sa cerebralnom paralizom.

– To se organizuje da ne bi dolazilo do stvaranja većih gužvi i kako bi korisnici imali potrebnu vrstu komfora prilikom vakcinacije, jer se radi o dodatno ugroženim grupama – rekla je Stanisavljevićeva za TV K1.

Beoinfo

Pozvala je i sva druga udruženja, koja se do sada nisu prijavila, da organizovano vakcinišu svoje članstvo putem Sekretarijata za socijalnu zaštitu.

Dodala je da je u skladu s postignutim dogovorom za svako posebno udruženje osoba sa invaliditetom vakcinaciju moguće obaviti ili u prostorijama domova zdravlja ili u samim udruženjima.

Predsednica Saveta za cerebralnu i dečju paralizu Dilbera Sarajlić ukazala je da je interesovanje članstva veliko.

Beoinfo

– Roditelji su imali dilemu i strah, ali u dogovoru i saradnji sa izabranim lekarima, većina osoba sa cerebralnom paralizom može da se vakciniše i svi naši korisnici danas će primiti “Sinofarmovu” vakcinu – rekla je Sarajlićeva.

Dodaje da je u organizaciji Grada Beograda omogućen kombi prevoz, što je veoma važno.

– Svim našim korisnicima kojima zdravstveno stanje omogućava, savetujem da prime vakcinu jer samo tako ćemo rešiti ovaj problem i vratiti se svakodnevnom životu – istakla je Dilbera Sarajlić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike